Teknoloji
17 Kas 2017 09:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:33

Iphone 7'nin satış fiyatı ne kadar düştü?

Apple, yeni serisi olan Iphone7'yi geçtiğimiz sene satışa sundu. Ürettiği telefon modelleriyle büyük bir beğeni toplayan teknoloji devi, bu seriyi Türkiye'de 3 bin liradan başlayan fiyatlarla satıyor...

Iphone 7'nin satış fiyatı ne kadar düştü?
Ürettiği telefon modelleriyle her kesmin beğenisini kazanan Apple, yeni serisi olan Iphone 7'yi de geçen sene çıkardı.

Apple'ın daha önceleri piyasaya sunduğu Iphone4- 4s, Iphone5-5s, Iphone6-6s serisinden sonra şimdi de Iphone 7-7s serisi meraklılarıyla buluştu.

Iphone7'nin Türkiye'de satış fiyatı ise 3 bin lira civarında...

Iphone7 serisini diğer modellerden ayıran başlıca özellikler şunlar;

*Yeni iPhone’da tasarım noktasında dikkat çeken bir diğer nokta ise 3.5 mm kulaklık girişinin telefondan kaldırılması oldu.

*Kulaklık girişini yeni iPhone modellerinde kullanmayan Apple, bunun yerine telefonlara ikinci bir hoparlör çıkışı yerleştirmiş. Bu gelişme ile birlikte iPhone 7 artık stereo kalitesinde ses deneyimi sunacak.

*Yeni iPhone’de ses ve veri akışı Lightning portu üzerinden sağlanacak. Apple ayrıca 3.5 mm kulaklık girişine sahip kulaklıklar için de kutu içerisinde bir dönüştürücüye yer verecek.

Suya dayanıklı ilk iPhone

Android tarafında yıllardan beri kullanılan suya dayanıklılık nihayet iPhone modellerinde yer aldı. Apple’ın suya dayanıklı ilk telefonu iPhone 7 oldu. Telefon, yeni nesil Apple Watch Series 2‘de olduğu gibi IP67 sertifikasına sahip. Bu sertifika telefonun maksimum 1 metre derinlikte 30 dakika boyuncu su sızıntılarına karşı dayanıklı olacağı anlamına geliyor.

Donanım

iPhone 7’ye dört çekirdekli Apple 10 Fusion işlemcisi güç veriyor. 16 nm üretim sürecine sahip dört çekirdekli işlemci ilk gelen bilgilere göre yoğun iş gücü altında 2.4 GHz hıza erişebilecek.

Apple‘a göre yeni işlemci selefine göre CPU tarafından %40, GPU tarafından ise %50 daha güçlü.

16-09/28/iphone-7-ozellikleri-ve-fiyati-7-1475076598.png
Yeni iPhone ile birlikte nihayet depolama tarafında önemli bir gelişme oldu.. Artık 16 GB’lık iPhone modellerini görmeyeceğiz.

Giriş modelde 32 GB dahili depolama kullanılacak. Telefonun diğer depolama seçenekleri 128 GB/256 GB  şeklinde olacak.

RAM tarafından ise bir artış yaşanmadı ve 2 GB RAM kullanımı sürdürüldü.