Konut Haberleri
23 Mar 2016 10:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:09

İpek yolu üzerinde büyük proje

Hayata geçirilen proje ile çalışmalarına başlanan Zigana tüneli hem zamandan hem yakıttan tasarruf ettirecek. 3 yıl içinde tamamlanması beklenen tünel 500 milyon liraya mal olacak.

İpek yolu üzerinde büyük proje
Kurumlar arasında imzalanan sözleşme ile hayata geçen Zigana tüneli yapım aşamasına geçti. Yapım sürecinin 3 yılda tamamlanmasıyla birlikte artık hem zaman ve benzin kazancı olurken Gümüşhane halkı denize daha kısa bir sürede ulaşmış olacak. 
Doğu Karadeniz'i Gümüşhane güzergahı üzerinden Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde geliştirilen dev proje olarak adlandırılan Zigana Tüneli'nin inşasına başlandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan yeni Zigana Tüneli ile ilgili Cengiz inşaat ve kurum arasında sözleşme imzalandı. Proje, yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak ve proje 3 yıl içerisinde bitirilerek ulaşıma açılacak.

TÜNEL İÇİN START VERİLDİ
Bölge halkında büyük beklenti yaratan 12,9 kilometre uzunluğundaki çift tüplü yeni Zigana Tüneli'nde ihaleyi kazanan Cengiz İnşaat firmasıyla sözleşmenin imzalanmasının ardından çalışmalar hız kazandı.

Yeni Zigana Tüneli'nin tamamlanmasıyla Gümüşhane'nin denize uzaklığı 30 dakikaya indirilecek. Zigana Dağı'ndan geçen taşıt sayısı yıllık 1 milyon 200 bini buldu ve bu araçlar da tüketilen yakıtın yarım saat daha az harcanacağı düşünülürse yeni Zigana Tüneli'nin kendisini beş yılda amorti edeceği ifade ediliyor.