Konut Haberleri
13 Eyl 2014 14:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:49

Instagram dolandırıcılığı!

Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram üzerinden alışveriş yapanlar dikkat! Şimdi de instagram da dolandırıcılık patladı

Instagram dolandırıcılığı!
Bazı kötü niyetli firma veya kişiler orijinal olmayan ürünler gönderiyor ve para iadesi yapmıyor.

Şikayetvar’ın haberine göre: Instagram hesabı açarak ürün satışı yapan butik sayfaları her geçen artıyor. Özellikle yurt dışından getirildiği iddia edilen ürünlerin piyasa değerinin altında fiyatlara satılması tüketicilerin iştahını kabartıyor. Ancak sipariş verenler uzun süre bekledikten sonra gelen ürünlerle adeta şok oluyor.

Tanıtımlarda gösterilenlerin aksine kalitesi düşük ürünlerle karşılaşanlar, araştırma yapmadan sipariş vermemeniz konusunda uyarıyor. Faturasız gönderilen ürünlerin iade işlemlerini de gerçekleştiremediklerini iddia eden tüketiciler, ücret ödedikten sonra yetkililere ulaşamadıklarını aktardı.

“Araştırmadan sipariş vermeyin” uyarısında bulunan tüketicilerin şikayetleri şöyle:

“Sahte Ürün Gönderdiler Paramı İade Etmiyorlar!”

“Instagram’daki hesabı üzerinden elbise satan kişilerden iki elbise satın aldım. Ürünlerini ABD’den ithal ettiğini söyleyerek kalite konusunda beni ikna etti. Sözlerinin doğruluğuna güvenerek 15.07.2014'te 2 ayrı abiye işlemeli elbise sipariş ettim ve 565 TL'yi hesabına yatırdım. İlk elbise yalvar yakar 45 gün sonra ancak geldi. Gelen elbise görseldekinden farklıydı, boyun ve bilek bölgesindeki işlemelerde birer sıra eksik vardı, dikişler çok kötüydü, şifon değil astardı, ipekli değil naylondu, vanilya değil beyazdı. Çin'den ithal edilmişti. Para iadesi istedim, kabul etmedi, cayma hakkımı tanımadı. İkinci elbiseden 2 aydır hala haber yok. Kandırıldım, paramı istiyorum.”

“Instagram'da Sanal Butiklere Yer Verilmesin!”

“Son zamanlar virüs gibi yayılan sanal butikler ve sanal mağazalar İnstagram'da yaygınlaşmaya başladı. Esnafın hakkını yiyen bu sanal butikler hakkında artık bir şeyler yapılmasını istiyorum. Bugün bir mağaza sahibi dükkan kirası,vergisi,sosyal güvencesi,elaman ücreti derken neredeyse kazancının %60 üzeri gider olurken bugün özellikle Instagram'daki sanal mağazalar hiçbir gideri olmadan ürünleri alıp evlerinden satış yapmaya başladılar. Bu durumda mağaza sahiplerinin de haklarını suistimal etmiş bulunmaktadırlar.Buna bir an önce dur denilmesini istiyoruz.”

“Hem Fatura Yok Hem Ürünler Orijinal Değil”

“Güvendim ayakkabı almak istedim her ne kadar faturasıyla beraber göndereceklerini söyleseler de kutudan fatura çıkmadı aradığımda da oyaladılar, gelen ürünler de ayrıca fiyasko… Pişman oldum sipariş verdiğime, araştırmadan kimse ürün almasın ben yandım siz yanmayın…”

“Pazardaki Ürünü 5 Katı Fiyatına Sattılar”

“Ürünlerin fotoğraflarına baktığımda bu kadar kalitesiz olabileceğini hiç düşünmedim meğer pazardan alacağım kıyafetleri satıyorlarmış, resmen kazıklandım havale yaptığım ücreti de iade etmiyorlar nereye kime şikayet edeceğim bilmiyorum hata benim neden güvendim bilmiyorum…