Konut Haberleri
09 Nis 2015 13:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:33

İnşaatın olmadığı ülke bitmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Patent Enstitüsü Ödül Töreni'nde Türkiye'nin ekonomik büyümesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İnşaatın olmadığı ülke bitmiştir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satır başları;

- Yerli buluş sayısı 8 binin üzerine çıktı. Türkiye en fazla yapan tasarım başvurusu yapan ülkeler sırasında Avrupa'da ikinci sırada yer alıyor. Türkiye 2014 yılında 110 bin üzerinde marka başvurusu ile Avrupa'da birinci sıradadır. ARGE harcamalarımızın tutarı 13 Milyar dolara çıktı.

- ARGE tasarımcıları taltif edilmeli, her buluşun teşvik edildiği bir sistememe sahip olmalıyız. Türkiye her alanda olduğu gibi sanayi alanında da gelişmeye devam ediyor. Türkiye 2014 yılında 110 binin üzerinde marka tescis başvurusu aldı. 2014 yılında 40 bini aşkın tasarım başvurusu ile Avrupa'da 2. olduk. İnşallah Türkiye'yi 2023 hedeflerine sizlerle ulaştıracağız.

'İNŞALLAH 2023 HEDEFLERİNE ULAŞACAĞIZ'

- Türkiye 2014 yılında 110 binin üzerinde marka tescis başvurusu aldı. 2014 yılında 40 bini aşkın tasarım başvurusu ile Avrupa'da 2. olduk.  Eskisinden farklı olarak bir imkana sahibiz. İnşallah 2023 hedeflerine ulaşacağız. Bugün çeşitli kategorilerde 2014 yılında sanayi alanında en başarılı kurum ve firmalarımızı ödüllendireceğiz.

Bizler Türk Patent Enstitüsünü geliştirmeye devam edeceğiz. 2016 yılında online başvuru almaya başlayan patent entstitümüz online olarak başvuru almaya devam edecekler. Türkiye bu konuda diğer ülkelere örnek olabilecek adımlar atıyor. Türkiye bugün kendi patent başvurularının araştırma ve incelemesini yapıyor.


- Türkiye hızla bir büyüme sürecine girecek. Yıllık ihracatımız 36 milyar dolardan 158 milyar dolara yükseldi. inşallah bu yıl sonu itibariyle bu rakamı da aşacağız. Bugün baktığımızda cari açığımızı neredeyse kapattığımızı görüyoruz. Enerji anlamında dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırdırmaya yönelik projeleri hayata geçiriyoruz. Yenilenebilir enerjiye büyük önem veriyoruz.

- Şimdi yeni bir adım attık nükleer enerjiye geçiyoruz. İnşaat sektörünün olmadığı bir ülke bitmiş demektir. Otobüs fiyatına uçakla seyehat edilebilen bir ülke haline geldik. İstanbul'daki 3. havalimanı lüks değildir, bir ihtiyaçtan doğmuştur. 150  milyon kapasiteli havalimanını yapmak durumundaydık ve süratle bu inşaatımız devam ediyor. Denizin altından Marmaray'ı yaptık. Hem raylı hem de lastikli sistem yapıyoruz. Aynı zamanda Asya ve Avrupa yakasını birleştirmiş olalım istedik 3. köprü projesini gerçekleştirdik.Tüm bunlarla birlikte modern bir Türkiye moderm bir İstanbul olsun istedik.

Dolar kuru yeni bir dengeye oturdu. İhracatta yeni yerler yeni pazarlar bulmak üzere çok ciddi gayretler var. İş adamlarımızın önünü açmak için gayret gösteriyoruz. Türkiye büyümeye gelişmeye devam edecek.