Konut Haberleri
03 Eyl 2018 11:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:56

İnşaatçıları gözdesi teak ağacı Türkiye'de!

Yazın güneşe kışın da yağmur ve kara dayanıklı yapısıyla bilinen teak (tik) ağacı, ana vatanı Dominik Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye getirildi.

İnşaatçıları gözdesi teak ağacı Türkiye'de!
SNS Orman Ürünleri şirketinin sahibi olduğu TeakConcept, Türkiye’de bir ilke imza atarak Dominik Cumhuriyeti’nde 15 yıl süre ile 22 milyon metrekare büyüklüğünde teak ağacı ormanı kiraladı. Yazın güneşe kışın da yağmur ve kara dayanıklı yapısıyla bilinen teak ağacını Türkiye’ye getirerek kendi tesislerinde işleyen firma, aracısız çalışan sistemi sayesinde gerçek teak ağacının ‘pahalı ve lüks algısı’na da son vermeyi başardı. 

Konutlara, restoranlara, yatlara ve otellere hitap eden birbirinden şık ürünleri İstanbul’un mobilya merkezlerinden Masko’da sergileyen TeakConcept, butik otellerden beş yıldızlı tesislere kafelerden restoranlara kadar birçok özel projeye hizmet üretiyor. Ağaç sektöründeki ilk ihracatına imza atan TeakConcept ayrıca teak ağacını lüks tekne güvertelerinden, parkeye, bahçe mobilyasından, duş altlığına, kadar çok geniş bir alanda kullanıyor.