Güncel
20 Mar 2020 10:11 Son Güncelleme: 20 Mar 2020 10:15

İnşaatçılar yüzde 90'lık yeni orana ne dedi?

Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında konutta kredilendirilebilir miktarın 80’den yüzde 90’a çıkartılması sektör tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

İnşaatçılar yüzde 90'lık yeni orana ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'ndan sonra ekonomiyi ilgilendiren 19 maddelik tedbir paketini açıkladı. 500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktar yüzde 80’den yüzde 90’a çıkartıltıdı.

Erdoğan, "Konut kredilerinde asgari peşinat yüzde 10’a düşürülecek " diye konuştu.

Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında konutta kredilendirilebilir miktarın yüzde 90’a çıkarılması, sektör tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Feyzullah Yetgin “Asgari peşinatın yüzde 10’a düşürülmesi, parasını tamamlayamadığı için konut alımını ertelemek zorunda kalan önemli bir kesimi harekete geçirecektir” dedi. 

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş ise “Kredili satışlar daha da ivmelenecektir. Nitekim kredili satış ikinci eli, ikinci el de sıfır konutların satışını canlandırıyor. Sektöre pozitif hareket katacaktır” dedi.

 İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım da şunları söyledi: “Açıklanan paket, beklediğimiz gibi salgından direkt olarak etkilenen sektörlere ve bireylerin ekonomik dirençlerini artırmaya yönelikti. Öncelik Türkiye ekonomisinin ayakta kalmasıdır.” 

KONUTDER Başkanı Altan Elmas

Bu arada sektör, bazı desteklerin kapsamına kendilerinin de alınmasını istiyor. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, şu ifadeleri kulllandı: ''KDV ve SGK primlerinin altışar ay ertelenmesi kapsamına, inşaat sektörünün de alınması gerektiğini düşünüyoruz. İşsizlik emici rol üstlenen sektörümüz için önem arz etmektedir.''