Konut Haberleri
19 Haz 2014 17:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:17

İnşaat yasaklarına uyulmuyor

Bakanlık tarafından yayınlanan genelgeye rağmen turizm bölgelerinin çoğunda inşaat faaliyetlerinin durdurulmadığı aksine çalışmaların aralıksız devam ettiği ortaya çıktı...

İnşaat yasaklarına uyulmuyor
Bakanlık tarafından valiliklere gönderilen ve 15 Mayıs'ta açılan  turizm sezonunda inşaat yasaklarının başladığını bildiren genelgeye rağmen Muğla'nın birçok tatil bölgesinde inşaat faaliyetleri durdurulmadı.

Bodrum'un yanı sıra Marmaris'te de başta Uzunyalı sahili olmak üzere denize sıfır noktada otel inşaatların devam ettiği ortaya çıktı. Valiliğin ise Bakanlık genelgesi doğrultusunda hazırladığı yönergeyi Kaymakamlara ve belediye başkanlarına gönderdiği, her ayın sonunda uyulup uyulmadığına ilişkin rapor aldığı belirtildi.

İnşaat yasaklarına rağmen devam eden inşaat faaliyetleri ile ilgili konuşan  yetkililer, "Bakanlık genelgesi ortada. Uyulmadığına dair şikayet olduğunda kaymakamlık ve belediyelere bildiriyoruz. Valiliğin bu yönde hazırladığı yine kaymakamlara ve belediye başkanlarına gönderdiği bir yönerge var. Bu yönergeye uyulup uyulmadığı konusunda her ayın sonunda rapor alınıyor. Bölgemizde halen, Bakanlık genelgesine aykırı çalışma varsa gereği yapılır" dedi.