İnşaat
28 Oca 2019 11:30 Son Güncelleme: 28 Oca 2019 11:33

İnşaat sektörüne yerli ürün dopingi

Yerli bir firmanın üreterek dünya piyasasına sunduğu püskürtmeli saten macun ‘Spraygips’ inşaat sektöründe bir devrim olarak nitelendiriliyor.

İnşaat sektörüne yerli ürün dopingi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yerli ve milli ürünlere daha fazla destek vizyonu doğrultusunda bu alandaki çalışmalar hızlandı.

BTF Group'un üretip dünya piyasasına sunduğu püskürtmeli saten macun ‘Spraygips’ inşaat sektöründe bir devrim olarak nitelendiriliyor. Ürün Türkiye'de ilk Türk Standardları Enstitüsü (TSE) belgesine sahip püskürtmeli saten macunu olma özelliği taşıyor.

ÜRÜN DÜNYA PAZARINDA

Günümüzün paradan ve zamandan tasarruf dönemi olduğunu söyleyen BTF Group sahibi Ziya Bayındır, "Ürünün üretimini artık Türkiye'de yapacağız. Ülke ekonomisine 30-40 milyon avro ihracat sağlayacak" dedi.

30 yıldır Fransa'da yaşayan Bayındır, kentsel dönüşüm projeleri ve inşaat sektörünü inceledikten sonra söz konusu şirketi kurduğunu vurguladı. BTF Group’un 2016 yılında bina yüzeyleri için saten alçı ve boya üretiminde ürünlere imza attığını belirten Bayındır, “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu dünya standartlarında ve dünya pazarına ürün vermek hedefiyle kuruldu" diye konuştu.

İŞÇİ SAĞLIĞINA DA KATKI YAPACAK

Fransız Sofec firması ile ortaklık kurduklarını belirten Bayındır, "Şu an Türkiye'de bulunan mevcut sistem ile kıyaslandığında Spraygıps karışık ile satenin yerine tek kalem olarak püskürtülüyor. Dolayısıyla zayiat oranı sıfır. Ürün aynı zamanda işçi sağlığına da büyük katkı sağlıyor. Türkiye'de uygulanan mevcut sisteme göre 10 temel özelliği olan püskürtmeli saten macun inşaat sektöründe devrim yapacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bayındır, ürünün meydana gelen ekolojik kirliliklerin yarattığı olumsuzluklara duyarlılık gösterdiğine işaret ederek ekolojik dengeyi bozmayan üretim süreçlerini tercih ettiklerini ifade etti.

KÜLLİYE’DE KULLANILDI

Türkiye'de ürünlerini anlatabilmek için çok mücadele verdiklerini anlatan Bayındır, ürünü Rönesans Holding’in beğendiğini ve Bağlıca Kale, Gölbaşı Polis Özel Harekat ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde uygulandığını belirtti.

15 ÜLKEYE İHRACAT

15 ülkeye ürünlerini ihraç ettiklerini söyleyen Bayındır, "Üretimi artık Türkiye'de yapacağız. Türkiye'de ürettiğimiz takdirde büyük istihdama yol açacak" ifadelerini kullandı.