Konut Haberleri
01 Mar 2017 18:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:02

İnşaat sektörüne maaş dopingi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılının 4. çeyrek dönemine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini kamuoyu ile paylaştı...

İnşaat sektörüne maaş dopingi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2016 yılının 4. çeyrek dönemine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerine göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi geçtiğimiz yılın dördüncü çeyrek döneminde bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 3,3 gerileme kaydederken  takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyrek dönemine göre yüzde 9,1 oranında, bir önceki yıla göre ise  yüzde 7,5 oranında azaldı.

Aynı dönemde, İnşaat Sektöründe Çalışılan Saat Endeksi, önceki çeyrek döneme göre yüzde 1,7 oranında gerilerken takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Sektöründe Çalışılan Saat Endeksi, bir önceki yılın aynı çeyrek dönemine göre yüzde 9,8 oranında, bir önceki yıla göre ise yüzde 8,9 oranında geriledi.

Öte yandan İnşaat Sektörü Brüt Ücret-Maaş Endeksi, önceki çeyrek döneme göre yüzde 2,5 artarken takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Brüt Ücret-Maaş Endeksi bir önceki yılın aynı çeyrek dönemine göre yüzde 12 oraında, bir önceki yıla göre ise yüzde 13,4 oranında arttı.
ETİKETLER
#maaş