Konut Haberleri
07 Mar 2017 18:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:02

İnşaat sektöründe maaşlar arttı

Ekonominin bel kemiği inşaat sektöründe çalışanların kazancı arttı...

İnşaat sektöründe maaşlar arttı
İnşaat sektöründe artan satışlara sektöre ve çalışanlara yaradı. Çalışanların maaşı yüzde 3 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu, 2016 son çeyreğine ilişkin "İşgücü Maliyeti Endeksi"ni açıkladı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik iş gücü maliyeti yüzde 0,8 artış gösteriyor...

Endeks, sanayi sektöründe yüzde 2,9, inşaat sektöründe yüzde 3,2 artarken, hizmet sektöründe yüzde 0,8 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik iş gücü maliyet endeksinde en yüksek artış yüzde 6,2 ile su temini, kanalizasyon atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetleri sektöründe gerçekleşti.

Ücretli çalışana yapılan, düzenli ve düzensiz ödemelerdeki saatlik değişim mevsim ve takvim etkilerinden arındırıldı. Saatlik kazanç endeksi, 2016'nın son çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 yükseldi.

Endeks değerlerindeki artış oranları sanayi sektöründe yüzde 2,8, inşaat sektöründe yüzde 3 arttı ve hizmet sektöründe ise yüzde 0,4 geriledi.Söz konusu endekste en yüksek artış, yüzde 9,2 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe kaydedildi.

İşverenin yaptığı iş gücü maliyeti endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 azaldı. Endeks değerleri, sanayi sektöründe yüzde 3,4 ve hizmet sektöründe yüzde 1,2 azalırken, inşaat sektöründe yüzde 2 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı iş gücünde en yüksek azalış yüzde 13 ile bilgi ve iletişim sektöründe gerçekleşti.
ETİKETLER
#İnşaat #maaş