Konut Haberleri
08 Tem 2017 14:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:16

İnşaat sektörü uzlaşı arıyor!

Sektör temsilcileri yeni imar yönetmeliğini onaylamadıklarını dile getirdi. Bakanlık, yönetmeliğin yeniden masaya yatırılacağını açıkladı. Şimdi gözler yeni çıkacak kararda.

İnşaat sektörü uzlaşı arıyor!
Yeni yönetmeliğin gelmesiyle inşaat sektöründe farklı görüşler ortaya çıktı.

Bazı maddelerin ellerini bağladığını dile getiren yetkililer ortak noktanın bulunmasından yana.

En büyük tartışmanın ise emsal üzerinde yaşandığı gözlendi. GYODER, İNDER ve KONUTDER, ortak bir açıklama ile yönetmelikte geri adım istedi.

Sektör temsilcileri bakanlıkla uzlaşma yolunda. 

DKY İnşaat Ali Dumankaya

Kentsel dönüşümün önünü tıkayacağını aktaran DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Mevzuata uygun olarak alınan inşaat ruhsatı ile yapılan planların iptal olması halinde yeni planlar yapılana kadar inşaatlar duracak ve alınan inşaat ruhsatının yenilenmesi gerekecek. Bu süre içinde çok ciddi ekonomik kayıplar yaşanacak. Bu konuda imar durumu ve ruhsatın müktesep hak olduğu yeni bir düzenleme gerekiyor.

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz

Yönetmeliğin bu haliyle sektöre ciddi zarar vereceğini söyleyen Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz şu değerlendirmeyi yaptı; “Bu yönetmelik bizim gibi konsept projeler geliştiren firmaların elini kolunu bağlıyor. Biz imzamızı attığımız projelerde mimari açıdan da yaşanılır ve özenilir yapılar ortaya çıkmasına özen gösteriyoruz. Ama yeni yönetmelik bize adeta konsept proje yapmayın 8-10 konutlu apartman yapın diyor. Gayrimenkul ekonominin lokomatifi. Bu nedenle yönetmeliğin değişmesi şart”