Konut Haberleri
12 Nis 2017 08:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:06

"İnşaat sektörü 2016'da rekor kırdı"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, inşaat sektörünün 2016'daki başarısını değerlendirdi...

"İnşaat sektörü 2016'da rekor kırdı"
Her geçen gün artan konut projeleri dolayısıyla inşaat sektörü de canlanıyor... Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, inşaat sektörünün 2016 yılındaki durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu...

Ülkenin hain darbe girişimleriyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Tüfenkci, milletin desteğiyle hem demokrasiyi hem ekonomiyi kurtardıklarını vurguladı.

Ekonomideki sıkıntıları gidermek adına hükümetin almış olduğu tedbir ve teşviklerle milletin sıkıntı yaşamamasını sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:
"Geldiğimiz nokta itibariyle 2016'da Türkiye 2.9 oranında bütün beklentilerin üzerinde büyüme başarısını gösterdi'' dedi...

Tüfenkçi, ''Akabinde baktığımızda Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden birisi olarak ilan ettiğimiz emlak, inşaat sektörü de hem büyüme potansiyeli hem ticareti hem de emlak sayısına baktığımızda geçtiğimiz yıl müthiş rekorlara imza attı'' dedi ve ekledi:'' 2017'de de bu güçlü çıkış inşallah devam edecek. Biz almış olduğumuz tedbir ve teşviklerle bu piyasanın canlanması, ayakta durması ve daha ileri gitmesi noktasında 2017 yılı içerisinde de devam edecek."

Yapılacak halk oylamasının hatırlatan Tüfenkci, bu oylamanın emlakçıları da yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Türkiye'nin markasının büyümesini istediklerini dile getiren Tüfenkci, "Türkiye istikrarı, huzuru ve barışı yakalarsa yabancıların da ilgisi artar, ticarette gelişir, piyasada gelişir. Ama siz Türkiye'nin markasını aşağı doğru çekerseniz o piyasa da çöker, oradaki emlak sektörü de çöker." diye konuştu.