Konut Haberleri
17 Ara 2012 13:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:14

İnşaat Mühendislerinin Gelecek Kaygısı

İşbulurum'un yaptığı ankete göre üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümünden mezun olan adayları gelecekte endişelendiren ve korkutan olaylar belirlendi.

İnşaat Mühendislerinin Gelecek Kaygısı

İşbulurum Kariyer ve İnsan Kaynakları Portalı’nın yaptığı ankete göre üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümünden mezun olan adayları gelecekte endişelendiren ve korkutan olaylar belirlendi.

İşbulurum Kariyer ve İnsan Kaynakları Portalı’nın “Gelecekteki En Büyük Endişeniz Nedir?” sorusunu sorduğu ankete inşaat mühendisliğinden yeni mezun olanlar ve inşaat mühendisliği son sınıfında okuyan öğrenciler katıldı. Anket sonucuna göre inşaat mühendislerinin en çok endişelendiği konu olarak yoğun iş temposu belirlendi. Ankete katılan adayların yüzde 52,3’ü en büyük endişe olarak yoğun iş temposu cevabını verdi.  Adaylar sektörde çalışmaya başladıktan sonraki süreçte kendilerine yeterli zaman ayıramamaktan ve dinlenme fırsatı bulamamaktan korkuyor.

Adayların gelecekte endişe duydukları diğer konu ise iş bulamamak. Adaylar gelecekte işsiz kalmaktan korkuyor. Mezun olduktan sonra işsiz kalacağını düşünen adayların oranı ise yüzde 31,1. Adayları gelecek kaygısına yönlendiren bir neden olarak da istedikleri maaşlarda iş bulamamak. Çalıştıkları işte istedikleri maaşı alamayacaklarını düşünen adayların oranı 16,6 olarak tespit edildi.

İnşaat Sektörüne Ait İlanları Görmek İçin Tıklayın.