Konut Haberleri
19 Mayıs 2017 13:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:11

İnşaat maliyeti en fazla bu bölgelerde arttı!

Yapılan araştırmalar sonucu inşaat maliyetinin en fazla arttığı birinci kent Arjantin’in başkenti Buenos Aires olurken ikinci kent ise İstanbul olarak kayıtlara geçti.

İnşaat maliyeti en fazla bu bölgelerde arttı!
Konut projelerinin artmasıyla birlikte inşaat sektörü de canlandı. Araştırma şirketi Turner & Townsend 43 ülkede bir araştırma yaptı. Araştırmada ayrıca inşaat maliyetleri, yüksek katlı apartmanlar, ofis binaları, büyük dağıtım merkezleri, hastane ve okullar ile alışveriş merkezlerinin maliyetine göre hesaplama yapıldı.

En pahalı kent New York

İnşaat maliyetinin en yüksek olduğu kent New York olarak belirlendi. New York'ta inşaat maliyeti geçen yılki gibi yüzde 3.5 oldu. New York'u sırasıyla San Francisco, Zürih, Hong Kong ve Londra izledi.

Turner & Townsend'in yaptığı araştırmada inşaat maliyetleri, yüksek katlı apartmanlar, ofis binaları, büyük dağıtım merkezleri, hastane ve okullar ile alışveriş merkezlerinin maliyetine göre hesaplandı.

İstanbul ikinci

İstanbul, listeye göre 2017’de inşaat maliyetinin en fazla arttığı 2. ilçe oldu. Birinci ise Arjantin’in başkenti Buenos Aires.