Konut Haberleri
20 Kas 2017 07:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:33

İnşaat firmaları sponsorluklarla sporu destekliyor!

Günümüzde spora yapılan yatırımlar artarak büyümeye devam ediyor. Dünya genelinde en çok sponsorluk yapan firmalar arasında THY, Ülker gibi dev markalar yer alıyor. Sponsorluk yarışına şimdi de gayrimenkul firmaları katıldı. Öyle ki, NEF ve Tahincioğlu, bu konuda başı çeken isimlerden oldu.

İnşaat firmaları sponsorluklarla sporu destekliyor!
Global ekonominin içinde marka imajlarını güçlendirmek, dünyaya açılmak isteyen şirketler için spor sponsorlukları, pazarlama iletişimi stratejilerinin vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

Dünya Kupası’ndan Şampiyonlar Ligi’ne NBA’den olimpiyatlara kadar pek çok organizasyonda takımlar ve sporcular kadar markalar da yarışıyor.

Spor endüstrisinin büyüklüğü 1,6 milyar dolar

Capital Dergisi'nin ekinde yer alan habere göre; Türkiye de bu trendin dışında kalmıyor. Gerek yurt içinde büyüyen ve artan organizasyonlar gerek dünyaya açılan Türk şirketleri sayesinde spor ekonomisi büyük bir hızla büyüyor. Türkiye’de spor endüstrisinin büyüklüğü yaklaşık 1,6 milyar dolara ulaşmış durumda. Spor sponsorlukları bu hacmin yüzde 25’ini oluşturuyor.

Dünyada en çok sponsorluk yapan firmalar...

Dünyada en çok spor sponsorluğu yapan sektörler olarak otomotiv, finans, hızlı tüketim ürünleri, enerji, iletişim, ulaşım ve elektronik ilk saralarda yer alıyor. Türkiye’de ise hızlı tüketim ürünleri ve finans ilk sırada. Spora en çok yatırım yapan şirketler arasında ise THY, İddia, Ülker, P&G, Vodafone ve Turkcell’i sıralamak mümkün.

NEF ve Tahincioğlu'ndan da spora destek

Spora yatırıma yeni yeni başlayan sektörlerden biri inşaat. Geçtiğimiz sezon Türkiye’nin en köklü futbol takımlarından Galatasaray Kulübü’nün ana sponsoru plan Nef, nisan ayında ise FC Barcelona’nın bölgesel resmi sponsoru ve tek gayrimenkul sponsoru oldu. Bu iki sponsorluk için satış ve pazarlama bütçesinin yüzde 15’ini ayırmış durumda şirket.

Tahincioğlu ise Basketbol Süper Ligi’ne 3 yıllığına isim sponsoru oldu. Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, sporla iç içe olmanın markaya dinamizm katacağını düşünüyor. Sponsorluğun markanın bilinirliğine ve itibarına olumlu katkıda bulunduğuna inanan Tahincioğlu, önümüzdeki dönemde spora verecekleri desteklerin devam edeceğinin de altını çiziyor.