Sektörel
26 Tem 2013 10:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:32

İnönü Stadı'nın yeni ismi belli oldu!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yıkım çalışmaları süren İnönü Stadı'nın yerine yapacakları yeni stadın adının Vodafone Arena olacağını açıkladı

İnönü Stadı'nın yeni ismi belli oldu!
Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasını yaptıklarını kaydeden Orman, "Beşiktaş'ın rakipleriyle ciro ve sponsorluk gelirleri açısından fark vardı. Çok düşük sponsorluk anlaşmaları yapılmıştı. Vodafone'la Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasını yapıyoruz. Bu hemen hemen rakiplerimizin iki misline gelecek bir anlaşma olacak. Gelecek hafta anlaşmayı imzalayacağız" açıklamasını yaptı. Stadın yeni adının Vodafone Arena olacağını söyleyen Orman, "İnönü Stadı ismini kaldıracak mısınız" sorusuna ise "İsimle ilgili bir polemiğe girmek istemiyorum" cevabını verdi.
 
İstanbul'un konser merkezi olacak Stadyum gelirinin yanı sıra yüzde 30 konser geliri beklediklerini anlatan Orman, "Bunun için IMG-Doğuş'la anlaşma yaptık. Stat planı da buna göre yapılacak" dedi. Tribün gelirinde yüzde 30 artış beklediklerini aktaran Orman, "Koltuk sayımız rakiplerimizden az. 41 bin 903 koltuğumuz olacak. Böylece daha iyi bir fiyat sunabiliriz. Hedefimiz göreve geldiğimizde 140 milyon TL olan geliri 2014-2015 sezonunda yüzde 100 artırarak 280 milyon TL'ye çıkarmak. Göreve geldiğimizde Beşiktaş'ın borcu 585 milyon TL idi. 1 yıl 3 ay sonra 480 TL'ye indirdik. Bir yıl sonra 380, 2 yıl sonra da 200 milyon TL'ye indirmeyi planlıyoruz" dedi. Orman, yeni statla tekrar 80 milyon dolarlık borçlanmaya gideceklerini açıkladı. İnşaatın Beşiktaş'ın inşaat şirketi Beşiktaş AŞ tarafından yapılacağını kaydeden Orman, inşaat esnasında tarihi kalıntı bulunduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
 
Dünya