Ekonomi
18 Ağu 2015 16:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:07

İngiltere'nin beklemediği oranı aştı..

İngiltere'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Temmuz'da beklentilerin üzerine çıkarak yıllık yüzde 0,1 arttı.

İngiltere'nin beklemediği oranı aştı..
Ulusal İstatistik Ofisi'nin (ONS) bugün açıkladığı verilere göre TÜFE, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 yükseldi. Beklentiler TÜFE'nin yüzdelik bazda değişim göstermeyeceği yönündeydi. Beklentilerin üzerinde artan TÜFE'de, temmuz ayında giyim kalemlerindeki fiyat düşüşün bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla daha az olması gösterildi. Açıklamada, aynı dönemde yiyecek ve alkolsüz içeceklerdeki düşüşün TÜFE'deki yükselişi baskıladığı da belirtildi.


Öte yandan, İngiltere'de temmuz ayında TÜFE bir önceki aya göre yüzde 0,2 geriledi. Verinin, aylık bazda ise yüzde 0,3 düşmesi bekleniyordu. İngiltere Merkez Bankası'nın 6 Ağustos'ta yapılan toplantısında "Enflasyon Raporu"nu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Para Politikası Kurulu'nun (PPK) verileri yakından incelemeye devam edeceğini ve orta vadede yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşılması için gerekli para politikası düzenlemesinin yapılacağını ifade etmişti.

Carney, "Bankanın politika faizini artırma zamanına ilişkin spekülasyon artıyor. Bu anlaşılabilir bir durum ve ekonominin normalleşmesine dair olumlu bir işaret. Bankanın olası faiz artırma zamanı yaklaşıyor" ifadesini kullanmıştı.