Konut Haberleri
02 Haz 2016 18:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:24

İngiltere inşaat sektöründe gerileme yaşıyor

Avrupa Birliği referandumu sebebiyle ekonomide belirsizliğin hakim olduğu İngiltere'de inşaat sektöründe gerileme yaşanıyor..

İngiltere inşaat sektöründe gerileme yaşıyor
Markit/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre, İngiltere’de İnşaat Sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) Mayıs ayında, aylık bazda, 52 seviyesinden 51,2 seviyes,ine geriledi. Son 3 yılın en zayıf persormansı olarak yorumlanan veriler ayrıca konut sektöründe inşaat aktivitesinin artış hızının da 2013 yılı başından bu yana  gördüğü en düşük seviye olarak kayıtlara geçti.

Açıklanan Mayıs ayı verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü müşterilerinde güven kaybının görüldüğü, 23 Haziran 2016 tarihinde yapılacak olan Avrupa Birliği referandumunun ekonomideki belirsizlikleri artırdığı belirtildi.

Yapılan bir ankete göre inşaat sektörü satın alma yöneticilerinin yaklaşık üçte biri referandumun işlerini olumsuz yönde etkilediği yönünde görüş bildirdi.

Verileri değerlendiren Markit Kıdemli Ekonomisti Tim Moore ise, İngiltere'de inşaat firmalarının 2016 yılının ikinci çeyreğinde büyüme sorunu sebebiyle zorlu bir dönemle karşılaştığını,  Mayıs ayı ticari inşaatlar alanında Haziran 2013'den bu yana en kötü döneminin yaşandığını, ayrıca  konut sektörü ve inşaat mühendisliği aktivitelerinde de ivme kaybı söz konusu olduğunu söyledi.