Ekonomi
17 Kas 2015 10:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:46

İngiltere, 1900 personel alacak!

İngiliz Hükümeti istihbarat servislerine bin 900 yeni personel alacağını duyurdu.

İngiltere, 1900 personel alacak!
İngiliz hükümeti istihbarat servislerine bin 900 yeni personel alacağını duyurdu.

Teröre karşı ajan sayısı artacak

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, artan terör, siber saldırılar ve diğer küresel risklere karşı İngiltere'nin iç istihbarat servisi MI5, dış istihbarat servisi MI6 ve Dijital İletişim ve İstihbarat Kurumu (GCHQ) kadrosunda yüzde 15'lik bir artış anlamına gelecek bin 900 yeni personel istihdam edileceği bildirildi. Üç kuruluşta yaklaşık 12 bin 700 kişi çalışıyor.

Sadece İngiliz vatandaşlarını almayacak

İngiliz istihbaratı sadece İngiliz vatandaşlarını işe almıyor. Dünyanın dört bir yanında, farklı milletlerden personel istihdam ediyor.

Başlangıç maaşı 110 bin lira

Başlangıç maaşı, GCHQ (GCHQ), Güvenlik Servisi (MI5) ve Gizli İstihbarat Servisi (MI6), yıllık £ 25.500 (110 bin lira)
31.000 £ (136 bin lira) ve beş ila on yıllık hizmet sonrası ardından 39.000 £ (171 bin lira) civarında önümüzdeki iki sınıflar için baz maaş seviyeleri ile, yüksek derecelere ilerleme fırsatları.
Tüm sınıflar için artan yıllık ücret artışları, artı bonus ödeme fırsatları.

Sosyal haklar

25 gün yıllık izin, 30 gün, beş yıl sonrasında yıllık hizmetine yükselen artı 10.5 kamu ve ayrıcalık günleri,
Bir yıllık izin 'banka' şeması,
Faizsiz seyahat, sezonluk bilet kredisi,
Sivil Hizmet emeklilik düzeni ile karşılaştırılabilir bir emeklilik planı,
Operasyonel gereksinimleri sağlayan esnek çalışma,
Restoran, kahve bar ve spor salonu da dahil olmak üzere sosyal tesis imkanı,
1 yıl çalıştıktan sonra çocuk bakımı kuponları,
Annelik ve babalık izni

Terör saldırıları etkili oldu

Kararın gerekçesi olarak Belçika, Fransa, Tunus gibi ülkelerde yaşanan saldırılar ile İngiltere'ye yönelik "İslamcı terör planlarındaki artış" gösterildi.

Havayollarında tedbir alınacak

İngiltere'nin Mısır'da geçtiğimiz günlerde düşen Rusya'ya ait yolcu uçağının bombalı saldırı nedeniyle düştüğünü ve saldırının arkasında büyük ihtimalle IŞİD'in bulunduğunu değerlendirdiği belirtilen açıklamada, hükümetin hava taşımacılığındaki güvenlik önlemlerini artırma yoluna gideceği kaydedildi.

Bütçe iki katına çıkarılacak

İngiliz hükümetinin bu kapsamda hava yolu ulaşımının güvenliğine ayrılan yaklaşık 14 milyon dolarlık güvenlik bütçesini iki katına çıkaracağı açıklandı. İngiltere bu çerçevede dünya çapındaki havalimanlarında düzenli incelemelerde bulanacak ilave güvenlik uzmanları istihdam edecek. İngiltere'nin saldırıya açık ülkelere eğitim ve ekipman da temin edeceği kaydedildi.

Açıklamada, İngiltere Başbakanı David Cameron'un şu ifadelerine yer verildi:

"Ekonomik güvenlik ulusal güvenlikle el ele gider. 2010'dan bu yanan ekonomik gücümüzü yeniden kazanmak için sert kararlar aldık ve şimdi kalkınmış ülkeler içinde ekonomisi en hızlı büyüyenlerden biri haline geldik. Bu da ulusal güvenliğe artık daha fazla yatırım yapabileceğimiz anlamına geliyor. Bu, değerlerimizi ve bizi yok etmeye çalışanlara karşı verilecek, bizim neslimizin mücadelesi. Bu mücadeleye daha çok insan gücü sağlamamız gerekiyor."