Konut Haberleri
20 Ara 2019 11:44 Son Güncelleme: 20 Ara 2019 11:46

İndirimler fayda verdi, konut stoklarının yarısına yakını eridi!

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, bu yıl yapılan indirimler ve düşen faiz oranları sayesinde konut stoklarının yarısının eridiğini dile getirdi.

İndirimler fayda verdi, konut stoklarının yarısına yakını eridi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, konut kredisi faizlerinin düşürülmesinin sektörü olumlu etkilediği belirterek, "Bu indirimler, konut stokunun yüzde 50'sine yakınını eritti" dedi. Tellioğlu, 2020'nin kentsel dönüşüm yılı olmasını beklediklerini ve faiz oranlarının iyi gittiğini vurgulayarak, “Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu ekonomik durumda 0,90'larda olan faiz oranları 0,50'lerde olsun demek sürdürülebilir olmaz. Şu anda faizdeki oranlar ideal" dedi.

Sektörün büyüklüğü nedeniyle sürdürülebilirlik noktasında bazı sıkıntıların bulunduğuna işaret eden Tellioğlu, bu sıkıntıların bir kısmınının yeni müteahhitlik yasasıyla ortadan kalkacağını söyledi. Tellioğlu, yasanın sektörü disipline edeceğini ifade ederek, "Hükümetimiz sektörün büyüklüğü ve sürdürülebilirliğini de dikkate alarak, yurt dışında ve özellikle Orta Asya ve Afrika'da hem müteahhitlik sektörünü hem de inşaat malzeme sanayisinin yurt dışına çıkışını teşvik etmeli" diye konuştu.