Konut Haberleri
05 Ağu 2014 11:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:37

İnanılmaz KOSGEB vurgunu!

Antalya’da vatandaşların ticari hayallerine göz diken dolandırıcılar, Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) ismini kullanıp binlerce liralık vurgun yaptı.

İnanılmaz KOSGEB vurgunu!
Antalya’da Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na (KOSGEB) kredi başvurusunda bulunan vatandaşların bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, “150 bin liralık krediniz onaylandı” yalanı ile binlerce liralık vurgun yaptı. Hürrüyet'in haberine göre, sözde krediye ait blokenin çözülmesi için dolandırıcıların hesabına 300-500 lira yatıran vatandaş, gerçeği KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne gidince anladı.

75 BİN LİRA HİBE
Dolandırıcılık yönteminin nasıl işlediğini Hürriyet muhabirine anlatan S.A., “Kısa süre önce eşimle birlikte KOSGEB’e kredi başvurusunda bulunmuştuk. Başvurunun ardından cep telefonuyla eşime ulaşan bir şahıs, ‘150 bin liralık krediniz onaylandı. Bu kredinin 75 bin lirasını geri ödemeyeceksiniz. Diğer kalan kısım ise 2 yıl sonra 4 taksitte ödenecek’ bilgisini verdi. Haberi alınca havalara uçtuk” diye konuştu.

BİLGİLERİMİZİ EDİNMİŞLER
İşlemlerin onaylanması için kendilerinden 312 lira form ücreti talep edildiğini söyleyen S.A., “Olayın şaşkınlığı ile parayı yatırdık. Fakat asıl gerçek KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne gidince ortaya çıktı. Çünkü ortada onaylanmış hiçbir kredimizin olmadığını öğrendik. Zaten bizi arayan numaraya da bir daha ulaşamadık. Bizi asıl meraklandıran konu ise KOSGEB’e yaptığımız başvurudan nasıl haberdar oldukları. Şimdi bunu sorguluyoruz” dedi.

BAŞVURUM BİLE YOKMUŞ
Kredi yalanı ile dolandırıcılık yapanların tuzağına düşen D.Ö. ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “KOSGEB’e ait çalışmaların internet üzerinden tanıtımlarını yapan şirketin çalışanları cep telefonumdan bana ulaşıp onaylanma garantisi ile kredi başvurusu yapacaklarını söyledi. Bende başvuru masrafı olarak belirtilen 517 lirayı söz konusu hesaba yatırdım. Ancak KOSGEB’le irtibata geçtiğimde bırakın kredi onayını yetkililerin benim başvurumdan bile haberdar olmadığını öğrenince yıkıldım.”

KOSGEB’DEN UYARI!
Vatandaşları telefon ya da internet yoluyla kendilerine ulaşan ve KOSGEB’in ismini kullanarak para talebinde bulunan kişilere kanmaması konusunda uyaran KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün, “Maalesef bu tür olayları bizde tespit ettik. Hatta bazı vatandaşlar dolandırıcılara o kadar itibar ediyor ki burada görev yapan arkadaşlarımızın, ‘Başvurunuz yok’ cevabına inanmak istemiyor. Kurumumuzun ismini kullanan kişilere asla itibar edilmemeli. Doğrulama konusunda merkezimizden de bilgi alınabilir” dedi.