Konut Haberleri
26 Ara 2018 16:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 06:05

İmar Barışı uzatılsın talebi!

İmar Barışı’na bugüne kadar yapılan başvurular 9 milyonu aştı. Sektörden, başvuru ve ödeme sürelerinin uzatılması talebi geliyor.

İmar Barışı uzatılsın talebi!
İmar Barışı’na başvuru sayısı 9 milyonu aştı. Uygulamaya ilgi yoğun bir şekilde devam ediyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, 31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapıların İmar Barışı’ndan faydalanabildiğini hatırlattı. Yapı Kayıt Belgesi bedelinin ödenmesi ve başvurular için son tarihin 31 Aralık 2018 olduğunu belirten Mustafa Hakan Özelmacıklı; “Şimdi ise son günlere kalan başvurular da bedellerinin toplanmasında sıkıntılar yaşanıyor. Bu nedenle süre uzatımına ihtiyaç duyuluyor. Bakanlar kurulu kararı ile başvurunun en az üç ay daha ertelenmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖDEYEMEYENLER ZAMLI ÖDERLER

Mustafa Hakan Özelmacıklı, İmar Barışı kapsamında ödemeyi yetiştiremeyenler için zamlı tutarın geçerli olacağını söyledi. Özelmacıklı, 31 Aralık tarihine kadar başvurusunu ve ödemesini yapanların ise bu zamdan etkilenmeyeceğini belirtti.

TAKSİT HALA BİR İHTİYAÇ

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ödemelerde taksitlendirmenin de önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. İmar Barışı’nda Yapı Kayıt Belgesi bedeline her malikin kendi bağımsız bölümünün kullanım durumuna göre eşit olarak katılmak zorunda olduğunu söyleyen Mustafa Hakan Özelmacıklı; “Çünkü iskansız yapılarda Yapı Kayıt Belgesi bedelinin tamamı ödenmeden Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiyor. Lakin sahada görüyoruz ki binadaki maliklerden bazıları ödeme yapmayınca işlemler yapılamıyor ve tıkanıyor. Her ne kadar ödemeyen maliklerden talep etme hakkı olsa da kimse başkası adına bu bedeli ödemek istemiyor. O zaman çözüm bunu taksitlendirmek ve ödenmesini kolaylaştırmak olmalı” şeklinde konuştu.