Kentsel Dönüşüm
13 Haz 2019 11:25 Son Güncelleme: 13 Haz 2019 12:01

İmamoğlu'ndan yeni kentsel dönüşüm formülü

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a ilişkin kentsel gelişim çözümlerini açıkladı.

İmamoğlu'ndan yeni kentsel dönüşüm formülü

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, kentsel gelişim çözümlerini açıkladı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

"23 Haziran seçimi normal bir seçim değildir. Hak gaspıyla dolu anormal seçimlerdir. 31 Mart gecesi de seçim neticelenmiştir, mesele ondan sonra ne olduğu ile ilgilidir. Bu ülkeyi yönetenler 31 Mart seçimlerini hazmedememişlerdir. Bu ülkenin yöneticileri 16 milyon insanın hakkını gasp etmişlerdir. 6 Mayıs'ta Türkiye demokrasisine ihanet edilmiştir. Hak, hukuk ve adaletin savunulması sadece bir partinin savunması gereken bir mesele değildir. Bu mücadelede Ekrem İmamoğlu'nun yanında olmak demek haklının yanında olmak demektir.

İstanbul'un nereye gittiğinin bileniniz var mı? Ne yazık ki bir öngörüsü yok bu kentin. İstanbul gibi bir şehrin kaderi böyle mi belirlenir? 16 milyon hemşehrim ne yazık ki kaybediyor. Artık vatandaşlarımızın yarına güvenle bakması gerekiyor. 5 yıl içinde İstanbul herkesin yaşamaktan mutlu olacağı bir kent haline getireceğiz. Akılla, bilimle, ayrımcılık yapmadan, farklı görüşlere yer vererek, demokratik bir yaklaşımla birlikte İstanbul'u ayağa kaldıracağız. İstanbul'un geleceğini hep birlikte çizeceğiz. İstanbul'un fotoğrafını gerçek olarak çekeceğiz. Planları hep birlikte yapacağız.

İmar yolsuzlukları ile ne yazık ki İstanbul'a ihanet ettiler. Bu muhteşem emanete ihaneti hep birlikte engelleyeceğiz. İstanbul yarın deprem olacakmış gibi hazır olması gereken bir kent. Zaman kaybediyoruz. Yapacak çok işimiz var. Birçok haberi de yapıldı. İstanbul'un toplanma alanları imara açıldı. Hangi kurumun nereye, nasıl müdahale edeceği bile belli değil.

Afet bilgi sistemi tüm İstanbul'da yürürlüğe girecek. Yeni meydanlar ve kamuya kazandırılacak yerler ile afet toplanma alanları oluşturacağız. İlk yardım eğitimi almayan kimse kalmayacak. Beylikdüzü'nde yaptık, İstanbul'da da yapacağız. İstanbul'un mahallelerde türlü türlü sıkıntılar mevcut. İnsanlarımızın birçoğu kentsel dönüşümün adını bile duymak istemiyor. Vatandaşımızın bu tedirginliğini ortadan kaldıracağız. İstanbulluya yerinde yaşama garantisi alacağız. İBB olarak kimseyi yalnız bırakmayacağız. Garantör görevini kendimiz sağlayacağız.

 Mahalle çözüm merkezleri açılacak. Mahalle meclisleri ile birlikte karar vereceğim. Ben yaptım, oldu yok. Kentsel dönüşüm fonu oluşturacağız. Rant değeri yüksek olan yerlerden düşük olan yerlere kaynak aktarımı olacak. "