Politika
02 Nis 2019 15:56 Son Güncelleme: 02 Nis 2019 16:09

İmamoğlu'ndan İBB'den dosya kaçırılıyor iddiası

Resmi olmayan sonuçlara göre İBB Başkanlığı'nı kazanan CHP'li Ekrem İmamoğlu, Ankara ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu son 2 gündür İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde dosya kaçıranlar ve odalarını toplayanlar olduğuna dair ihbar aldıklarını belirterek, "İstanbullunun bir kuruşunun bile hesabını soracağım" dedi.

İmamoğlu'ndan İBB'den dosya kaçırılıyor iddiası

Yüksek Seçim Kurulu ve Anadolu Ajansı  verilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu, Ankara seyahati öncesi Atatürk Havalimanı'nda kameraların karşısına geçti.

İmamoğlu'nun açıklamalarında şu kısımlar dikkat çekti:

İşimize bakalım, bakın ekonomi kötü, herkes kan ağlıyor. Belediyedeki işimize dönelim. Büyükşehir Belediyesi'nden 2 gün içinde bir sürü ihbar alıyoruz. Dosya kaçıranlar, odasını toplayanlar. Ne oluyor kardeşim? Ne oluyor, ben gelip tedbir almak istiyorum. İstanbullunun bir kuruşunun bile hesabını soracağım. Onun için oradaki siyasi iradeyi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin alın teri akıtan hiçbir emekçisi dinlemesin lütfen, umursamasın. Devlet görevi yapmak başka bir şeydir, siyasi emri altında koşanlar başka bir şey. Bıraksınlar, yok saysınlar. Benim emrimle oraya gelen birini de yok saysınlar. Devlet bürokratı olmak başka bir şey. İhbar diyorum, kanıt olursa paylaşırım. Kaygı duyduğum için söylüyorum. 

 Sonuç karşı tarafından lehinde olsaydı bu kardeşiniz çıkar, milletin huzurunda, derdi ki hayırlı uğurlu olsun. 'Sayın Binali Yıldırım tebrik ederim' derdim, demiyorum çünkü ben kazandım. Bekliyorum, çünkü ben kazandım. Ama Sayın Yıldırım'ı da teessüfle izliyorum. Devletin bakanlığını yaptınız yıllarca, TBMM başkanlığı, Başbakanlık yaptınız daha ne olsun Allah aşkına. Bundan daha evla ne olabilir çıkıp tebrik etmediniz?