Güncel
18 Nis 2019 12:48 Son Güncelleme: 18 Nis 2019 12:50

İmamoğlu sözünü tutuyor: aylık 50 TL olacak!

Ekrem İmamoğlu, seçimlerden önce söz verdiği üzere ilk işlerinden birinin öğrencilere aylık akbil kartının 50 TL'ye indirilmesi olacağını söyledi.

İmamoğlu sözünü tutuyor: aylık 50 TL olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldıktan bir gün sonra yaptığı açıklamalarda ilk işlerinden birisinin aylık öğrenci kartını 50 liraya indirmek olduğunu söyledi.

Siyasiler ve hükümet yetkilileriyle bir araya gelmesinin önünde bir engel olamayacağını belirten İmamoğlu, "Bu ülkenin cumhurbaşkanı, bakanları kim olursa benim onların ellerini sıkmak için hiç bir engelim yok." dedi.

Yüksek Seçim Kurulunun seçim sürecinde önemli bir tutum sergilediğine işaret eden İmamoğlu, YSK Başkanı Sadi Güven'in seçimlerden bir gün sonra yaptığı konuşmasının önemli olduğunu söyledi.

"Günün sonunda bir seçim oldu ve bir süreç başladı." diyen İmamoğlu, seçimlerin güvenliği konusunda, "Türkiye'nin bütün seçimleri nasılsa 31 Mart seçimleri de öyle bir seçim oldu. Biz güvenli olması ve denetim anlamında kendi önlemlerimizi aldık. Biz kendi görevimizi yaptık. Başka bildiğimiz bir şey yok. Hakkımızı koruma görevini yaptık." dedi.

Ekrem İmamoğlu, seçimlerden önce söz verdiği üzere ilk işlerinden birinin öğrencilere aylık akbil kartının 50 TL'ye indirilmesi olacağını söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürece katkı konusunda çok önemli tavır ortaya koyduğunu belirten İmamoğlu, "Katkılarından, bana olan inancından, bana bu şansı tanıdığı için kendisine inanılmaz minnet doluyum. Sürecin sağlıklı işletilmesinde de büyük katkısı olmuştur. Küçük bir belediyenin başkanının, büyükşehire aday gösterme konusundaki kararlılığı da çok önemli. Ben tüm sıcaklığını hissettim. Bazı diyaloglarda sanki babam konuşuyormuş gibi çok samimi görüş alış verişi oldu aramızda." ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu 17 gün süre yeniden sayım tartışmaları sonrası mazbatasını aldı. AK Parti'nin İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için yaptığı olağanüstü itiraz süreci ise devam ediyor.