Politika
22 Nis 2019 16:01 Son Güncelleme: 22 Nis 2019 16:28

İmamoğlu ilk İBB toplantısını canlı yayınladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde yapılan ilk meclis toplantısı canlı yayınlandı. İmamoğlu, "39 belediye başkanının tümü bizim belediye başkanlarımızdır. Ortak hareket etmek için çaba göstereceğiz" dedi.

İmamoğlu ilk İBB toplantısını canlı yayınladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekrem İmamoğlu başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

Toplantı Periscope uygulaması üzerinden CHP’nin sosyal medya hesapları aracılığıyla canlı yayınlandı.

'HİÇ KİMSE BÜROKRASİNİN GÜCÜNÜ HALKA KARŞI KULLANAMAZ'

İlk toplantısında konuşan İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün asker cenazesinde uğradığı saldırıyı kınadı.

İmamoğlu, "Kılıçdaroğlu'na dönük saldırının arkasındaki güçlerle ortaya çıkarılması gerekir. Bu saldırı demokrasiye yapılmıştır. Bu saldırının partisi olmaz. VVatandaşları suçlamak çözüm değildir" dedi. 

​"39 belediye başkanının tümü bizim belediye başkanlarımızdır. Ortak hareket etmek için çaba göstereceğiz" diyen İmamoğlu, "Adil olmak çok önemli. Sizleri bu duyguyla selamlarken her birimizin bu duyguya ortak bir şekilde baktığımızı hissedebiliyorum" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "Çalışma arkadaşlarımın sosyal haklarını güçlendiren bir anlayışla hareket edeceğim, hiç kimse bürokrasinin gücünü halka karşı kullanamaz. Meclisimiz ve sekizinci dönem hayırlı ve uğurlu olsun. Hepimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

GÜMÜŞDAĞ İBB 1. BAŞKANVEKİLİ OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında 1. Başkanvekilliği görevine AK Partili Göksel Gümüşdağ seçildi. Gümüşdağ 180 oy alırken, CHP adayı amcasının oğlu Gökhan Gümüşdağ 131 oy aldı.