Politika
23 Haz 2019 21:33 Son Güncelleme: 23 Haz 2019 21:37

İmamoğlu büyük farkla yeniden İBB başkanı!

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu kazandı.

İmamoğlu büyük farkla yeniden İBB başkanı!

İstanbullular iptal edilen 31 Mart seçiminin ardından bugün bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı seçmek için sandık başına gitti.

Seçimi resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 54'ünü alan CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu kazandı.

AK Partili Binali Yıldırım'ın oy oranı ise yüzde 45.

31 MART'TA 16 İLÇEDE BİRİNCİ OLAN İMAMOĞLU, 23 HAZİRAN'DA 28 İLÇEDE ÖNDE

CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu 31 Mart’taki oy oranını 23 Haziran’da büyük miktarda artırırken aynı zamanda birinci olduğu ilçe sayısını da artırdı.

Sandıkların yüzde 98.73’ü sayılmışken İmamoğlu 28 ilçede yarışı önde götürüyor. Binali Yıldırım ise 11 ilçede önde.

BBC Türkçe'nin haberine göre bunlar: Arnavutköy, Bağcılar, Başakşehir, Esenler, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Pendik, Sultanbeyli, Sultangazi ve Ümraniye.

Yıldırım’ın 31 Mart’ta birinci olamayıp da bu seçimde birinci olduğu bir ilçe bulunmuyor. İmamoğlu ise 31 Mart’ta ikinci olduğu Bahçelievler, Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çekmeköy, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Sancaktepe, Şile, Tuzla ve Üsküdar’da yarışı önde götürüyor.

Böylece İmamoğlu 31 Mart’ta geride olduğu 12 ilçede öne geçmiş bulunuyor. İmamoğlu bunlara ek olarak 31 Mart’ta önde olduğu 16 ilçede de birinci sırada.

Bu ilçeler şöyle: Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer, Silivri, Şişli.