Konut Haberleri
16 Ara 2012 16:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:14

İller Bankası Kentsel Dönüşüm için konut yapacak!

İstanbul Kartal'da hayata geçirdiği ofis projesiyle gayrimenkul sektörüne giriş yapan İller Bankası, dev konut yatırımıyla bu alana da el atmaya hazırlanıyor.

İller Bankası Kentsel Dönüşüm için konut yapacak!

Belediyelerin altyapı sorunlarını çözme konusunda en büyük destekçisi olan İller Bankası, kentsel dönüşüm kapsamında konut işine giriyor.  Kurum İstanbul Maltepe'deki 170 bin metrekarelik arazisine dev konut ve iş merkezi yapacak.

Yıllık 500 milyon dolardan fazla kira geliri getirmesi beklenen projenin bir kısmı da nakit olarak satılacak. Projeyle inşaat sektörüne çok önemli bir oyuncu olarak girecek olan İller Bankası, tüm projelerden elde edilecek gelirleri kentsel dönüşüm için kullanılacak. Banka, özellikle daha fazla vatandaşa ve belediyeye dönüşüm kredisi verebilmek için kaynak geliştirme kararı aldı. 

Projeyle bölgenin son yıllardaki hızlı gelişimine paralel olarak yeni Kartal Adliye Sarayı'nın hizmete girmesiyle oluşacak konut, ofis ve ticari ünite ihtiyacına cevap verilmesi planlanıyor. Aynı zamanda modern şehircilik anlayışı ve kentsel dönüşüme katkı sağlayacaklarının altını çizen Karaman, bu uygulamaları gerçekleştirmek için banka bünyesinde Kaynak Geliştirme Dairesi Başkanlığı kurulduğunu bildirdi.

SABAH