Konut Haberleri
03 Nis 2016 13:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:10

İlk test sürüşü Binali Yıldırım'dan

Ulaşımda zaman kazandıran raylı hatlar projesi bir çok ilde sürüyor. Antalya EXPO 2016 projesinin ilk test sürüşünü Binali Yıldırım gerçekleştirdi...

İlk test sürüşü Binali Yıldırım'dan
Gelişen teknolojiyle birlikte, ulaşım araçlarında zaman kazanmak vatandaşların yüzünü güldürüyor.
Ev ve iş arasında gidip gelen insanlar zamanın büyük bir kısmını yolda geçiriyorlar. Bir çok büyük şehirde faaliyete geçen demiryolu ulaşım araçları ulaşım konusunda kolaylık sağlıyor. 

Antalya'da projesi yürütülen EXPO raylı sistem hattının ilk test sürüşünü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım gerçekleştirdi.

Temaslarda bulunmak üzere Antalya'ya gelen Bakan Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğündeki basına kapalı toplantıda, EXPO 2016 Antalya kapsamında yapımı devam eden raylı sistem hattıyla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra havalimanı ve demokrasi kavşaklarındaki çalışmaları denetleyen Yıldırım, incelemelerinin ardından tramvayın vatman koltuğuna geçti ve Altınova İstasyonu'ndan Meydan Kavşağı'na kadar yaklaşık 5 kilometrelik mesafede ilk test sürüşünü yaptı.

Bakan Yıldırım, test sürüşü sırasında, EXPO 2016 Antalya kapsamında yapılan raylı sistemin 19 kilometre uzunluğunda olduğunu bildirdi.

Kısa sürede önemli bir çalışma yapıldığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hatta 16 istasyon var. 1,5 kilometre de havalimanı içinde, terminaller arası var. Toplam 20,5 kilometrelik bir hat. Aynı zamanda da Antalya merkezden Fatih'e, otogara kadar 11 kilometrelik hatta da birleşmiş oluyor. Böylece Antalya'da toplam raylı sistem miktarı 32 kilometreye ulaşmış olacak. Şimdilik merkez ile havalimanı arası test sürüşünü yapıyoruz. Bir hafta sonra da EXPO 2016 Antalya sergi alanına kadar gideceğiz."