Konut Haberleri
31 Eki 2012 13:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:06

İlginç öneri: Dilovası taşınsın!

Yıllardır gelişen sanayi nedeniyle artan çevre kirliliği ve yüksek kanser oranıyla tartışılan Dilovası”yla ilgili ilginç bir öneri geldi: “Dilovası taşınsın!”

İlginç öneri: Dilovası taşınsın!

Yıllardır gelişen sanayi nedeniyle artan çevre kirliliği ve yüksek kanser oranıyla tartışılan Dilovası”yla ilgili ilginç bir öneri geldi: “Dilovası taşınsın.” Bu önerinin sahibi ise Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu. Dilovası’nın, lojistik üstünlüğü olan, Türkiye'nin en değerli yeri ve üretim noktası olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “ O yarım adanın kuzeyinde bir çok yer var, TOKİ buralarda rahatlıkla yeni bir yapılaşma sağlayabilir" dedi.

Dilovası'nın "olmaması gereken bir yerleşim alanı" olduğunu belirten Zeytinoğlu şöyle konuştu: “Bölge Türkiye’nin en önemli iki aksının kesişim noktasında. Burada kaçak yapılaşmayla gecekondular oluşturuldu. Şimdi o gecekonduların sahipleri diyor ki 'Sanayi buradan gitsin'. Bunu ben çok samimi bulmuyorum. Oradaki insanların daha iyi şartlarda, daha güzel yerlerde yaşamasını doğal hakları olarak düşünüyorum. Oranın başka yerlere taşınmasının daha doğru olduğuna inanıyorum. Orası bir üretim, lojistik üssü olmalı.”