Konut Haberleri
28 Eki 2017 13:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

İkinci el konut piyasasısı sil baştan!

İkinci el konut piyasasında düzenleme geliyor. Bu düzenleme sayesinde komisyon oranları belirlenecek ve herkesin farklı komisyonla iş yapması önlenecek.

İkinci el konut piyasasısı sil baştan!
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el konut piyasasında değişiklik yapılacağını açıkladı. Tüfenkçi,"Bu noktada bir düzenleme gerekiyor. İkinci el konut satışları, ülke ticaret ve ekonomisinde önemli bir meblağ teşkil ediyor. Tüketiciler ya da konut satın alanların mağduriyetini önlemek istiyoruz. Her önüne gelenin emlak dükkanı açması ve konut ticareti yapmasının önüne geçilecek, böylece suistimaller önlenecek" şeklinde konuştu.

Sertifika şartı

Bakan Tüfenkçi, emlakçılarda aranacak şartların ve niteliklerin belirleneceğini söyledi. Tüfenkçi, "Emlakçılarla müşteriler arasında düzenlenecek belge ve sözleşme tipleri belirlenecek. Böylelikle komisyon oranları belirlenecek ve herkesin farklı komisyonla iş yapması önlenecek. Emlak ticareti yapanlar geniş bir kesimi oluşturuyor. Bu insanların oda veya birlik oluşturularak disipline edilmesi noktasındaki çalışmalar son aşamasına geldi. Yönetmeliği kısa sürede kamuoyunun görüşüne açacağız" ifadelerinde bulundu.