Sektörel
31 Mayıs 2015 01:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:45

İhracatçı birliklerinden tasarımcılara destek

2.3 milyar lira büyüklüğüne sahip ambalaj sektörünün gelişimine destek için düzenlenen Karton Ambalaj ve Stant Tasarım Yarışması’nda ödüller sahibini buldu

İhracatçı birliklerinden tasarımcılara destek
AMBALAJ sektörünün gelişimine destek  ve tasarımın sektör için önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen ‘İhracatçı Birlikleri – IV. Ulusal Karton Ambalaj ve Stant Tasarım Yarışması’nda ödüller sahibini buldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, “Yurtdışına gönderdiğimiz arkadaşlar, eğitimlerini tamamlayarak geldi” dedi. Güleç şöyle devam etti: “Türkiye genelinde 20 üniversiteden  234 başvuru kabul edildi. En fazla başvuru Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden geldi. İkinci sırayı ODTÜ, üçüncü sırayı da  Kayseri Melikşah Üniversitesi aldı. Plotter makinesi, ODTÜ’ye verilecek.” 

Türk karton ambalaj sektörü ilk 5’te

KARTON ambalaj sektörüne ilişkin bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, sektörün üretiminin son on yılda 500 bin tona ulaştığını belirtti. Güleç, Türk ambalaj sektörünün, İspanya'yı geçerek Avrupa'da beşinci sırada yer aldığını, hedeflerinin ise 2023 yılında Fransa ve İtalya'yı da geçerek üçüncülüğe yerleşmek olduğunu söyledi.