Ekonomi
01 Ağu 2018 12:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:55

İhracata Erdoğan pusulası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteği ile dış ticarete ilişkin bütün verilerin yer aldığı, ürünlerin hangi ülkelere hangi koşullarda ihraç edilebileceğini gösteren “ihracat pusulası” adıyla bir portal oluşturuldu.

İhracata Erdoğan pusulası
Türkiye için 2023 ihracat hedefini 500 milyar dolar olarak çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bunu sağlayacak çalışmaların da peşini bırakmıyor.

Son olarak kalabalık bir iş insanı heyeti ile Güney Afrika ve Zambiya’ya çıkarma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracat pazarı ve ürününün çeşitlendirilmesi için dünyada ayak basmadık yer bırakmazken, ihracatın önündeki bürokratik engellerde de tek tek kaldırılarak kolaylaştırılıyor.

İhracat çeşitli teşviklerle desteklenirken son olarak yeni bir çalışma hayata geçirildi.

İHRACATA YÖN VERECEK PUSULA

Dış ticarette sürdürülebilirliğin sağlanması ve ihracata başlamak isteyenlere de destek olacak yeni bir uygulama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteği ile devreye sokuldu. Dış ticarete ilişkin bütün verilerin yer aldığı, ürünlerin hangi ülkelere hangi koşullarda ihraç edilebileceğini gösteren “ihracat pusulası” adıyla bir portal oluşturuldu.

Dış ticarete ilişkin bütün verilerin ve bilgilerin yer aldığı, ürünlerin hangi ülkelere hangi koşullarda ihraç edilebileceğini gösteren "İhracat Pusulası” adlı portal ihracata soyunacak iş adamlarına da rehber olacak.

"İhracat Pusulası” kullanılarak gümrük tarife istatistik pozisyonu temelinde hedef ülke seçilebilecek, ilgili ülkenin ithalat detayları incelenebilecek bu sayede hedef ülkenin bilgilerine erişim imkanı sağlanabilecektir.

5 yıl sonra Türkiye'ye geliyorlar