Konut Haberleri
14 Eki 2016 12:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:44

Ihlamur Parkı'na tarihi eser önlemi!

Ihlamur Parkı'ndaki konut alanının yeşil alan ilan edilmesinden sonra parktaki tarihi eserlerin tescil edilmesi ve koruma altına alınması için yapılan başvuru kabul edildi...

Ihlamur Parkı'na tarihi eser önlemi!
İnşaat çalışması yapılacağı ve konut inşa edileceği açıklamaları ile gündeme gelen ve çok sayıda vatandaş ile derneğin çabası sonucunda yeşil alan ilan edilen Beşiktaş Ihlamur Parkı’nda bulunan tarihi eserlerin tescil edilmesi ve koruma altına alınması için vatandaşlar tarafından yapılan başvurunun da kabul edildiği açıklandı.

6 Ekim 2016 tarihinde yapılan tescil işlemiyle, tonozlu su deposunun "korunması gerekli kültür varlığı olarak" tescillenmesi yönüde karar verildi. Ihlamur Parkı'nı çevreleyen set duvarları ile tonozlu su deposunun koruma grubu ‘1’ olarak belirlendi.

21 Haziran 2016 tarihinde Ihlamur Parkı’nın içinde bulunduğu alanın etrafı, mülk sahibi  firma tarafından konut yapılacağı gerekçesi ile demir paravanlarla kapatılmıştı. Ihlamur Parkı’nın imara açılmasını istemeyen semt sakinleri ise Beşiktaş Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurarak söz konusu parkın yeşil alan olarak kalmasını istemiş ve projeye itiraz etmişlerdi. Yapılan itirazları değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1/5 bin ölçekli koruma amaçlı nazım imar planında yapılan değişikle konut alanı olarak tanımlanan araziyi yeşil alan ilan eerek parkta inşaat yapılmasının önüne geçmişti.
ETİKETLER
#ıhlamur parkı