Konut Haberleri
10 Tem 2016 14:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:28

Ihlamur Parkı'na 30 daire!

Kültür varlığı tescili Ihlamur Parkı'ndaki ağaçların kesilip yerine rezidans yapılacağı iddialarına cevap geldi...

Ihlamur Parkı'na 30 daire!
Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, parktaki tek bir ağacın dahi kesilmeyeceğini, konut alanı olarak görünen yere 30 daire inşa edileceğini söyledi..

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, İstanbul Beşiktaş Abbasağa Mahallesi, Ihlamur Yıldız Yokuşu’nda bulunan ve kültür varlığı tescilli olan Ihlamur Parkı, 21 Haziran 2016 tarihinde panellerle çevrildi. Parkta yer alan ağaçların kesilip yerine rezidans inşa edileceği iddiaları üzerine ayaklanan mahalla halkı eylem yaparak nefes aldıkları tek yerin Ihlamur Parkı olduğunu ancak parka girişlerin yasaklandığını ifade etti.

11 bin 696 metrekare alanlı parkın hissedarından biri olan Seba İnşaat’in Yönetim Kurulu Başkanı eski siyasetçi Orhan Keçeli’nin oğlu Nedim Keçeli ise Ihlamur Parkı'nda yer alan tek bir ağacn bile kesilmeyeceğini, park alanı olarak ayrılan bölümde bir santimetrekare bile inşaat yapılmayacağını söyledi. Keçeli, İBB tarafından 2014 yılında onaylanan üst ölçekli 1/5000’lik plana göre, tapusu kendilerine ait olan yaklaşık 12 dönüm arsanın 5 dönümünün yeşil alan, 4 dönümünün dini tesis alanı, yollar  hariç kalan 2.5-3 dönümün de imarlı konut alanı olarak ayrıldığını, imarsız bir yeri imara açmadıklarını, arsa üzerinde gökdelen inşa etmeyeceklerini, 5 katlı 30 daireli bri konut projesi hayata geçireceklrini söyledi.

Ihlamur Parkı Dayanışması ise parkın, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Parkı, Ihlamur Kasrı gibi en önemli tarihi mirasların devamı olduğunu Osmanlı Padişahları tarafından mesire yeri olarak kullanıldığını, ayrıca parkın altında Tuzbaba Camii’ne kadar uzanan tarihi su yolu bulunduğunu bu sebeple de belediyenin ‘özel mülktür dokunamayız’ tavrının kabul dilebilir olmadığını, kültürel mirasın özel mülk olamayacağını bildirdi.

Mahalle sakinlerinin parka inşaat yapılmasına tepki göstermesi üzerine 1 Temmuz 2016 taerihinde açıklamada bulunan Beşiktaş Belediyesi ise özel mülkiyetli olan yerin, 14 Nisan 2014 tarihli onay ile imar planında konut, kısmen park, kısmen de dini tesis ve yol alanı olarak kaydedildiğini ve 22 Aralık 2014 tarihli plan değişikliği ile yüzde 17,83 oranlı 2 bin 306 metrekare olan konut alanı büyüklüğünün, yüzde 28,65 oran ve 3 bin 705 metrekare olacak şekilde yeniden düzenlendiğini bu düzenlemeye beldiye olarak itiraz ettiklerini ancak itirazlarının kabul edilmediğini, açtıkları iptal davasının ise hala devam ettiğini belrtti.


 
ETİKETLER
#ıhlamur parkı