Konut Haberleri
28 Ağu 2017 11:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:23

Iğdır'ın kaderi 'Ünlendi' ile değişecek!

Konumu nedeniyle sularında yüksek oranda arsenik bulunan Iğdır'ın kaderi Ünlendi Barajı ile değişecek. Yapımı devam eden baraj, bölgenin içme suyu ve sulama ihtiyacını karşılayacak.

Iğdır'ın kaderi 'Ünlendi' ile değişecek!
Iğdır'ın su sorunu Ünlendi Barajı ile çözüme kavuşuyor. Ağrı Dağı'nın eteklerinde bulunan Iğdır'da yüksek arsenik nedeniyle sular içilemiyor. Kentin 60 yıldır beklediği projeyle bu sorun ortadan kalkacak.

35 milyon liraya mal olacak

Ünlendi Barajı
bölgenin en önemli baraj projelerinden biri olup 35 milyon liraya mal olacak. 100 milyon metreküp su kapasitesine sahip barajın büyük bölümü tamamlandı.Hummalı çalışmaların sürdüğü barajın yapımıyla bölgenin adeta tarım başkenti olan Iğdır'da, kentin 60 yıllık rüyası olan içme suyu ve sulama suya sorunu ortadan kaldırılacak.

Yüzde 25'i içme suyu

Tamamlandığında suyunun yüzde 25'i içme suyu, yüzde 75'i sulama suyu olarak kullanılacak baraj hem vatandaşa temiz su içme imkanı sunacak ham de tarım alanında Aras Vadisi'ne can suyu verecek.

Araziler Ünlendi'den sulanacak
Sahip olduğu iklim ve toprak yapısı nedeniyle birçok sebze, meyve, hububat ve tahılın yetiştirilebildiği Iğdır'daki yaklaşık 100 bin dönüm tarım arazisi Ünlendi'den sulanabilecek.