Ulaşım
04 Eyl 2019 10:33 Son Güncelleme: 04 Eyl 2019 10:36

İETT Genel Müdürü Bağış istifasını verdi!

CHP, yerel seçimler öncesinde "görevi kötüye kullandığı" gerekçesiyle Bağış hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İETT Genel Müdürü Bağış istifasını verdi!

İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyurdu.  Bağış, İETT Genel Müdürü olmasına karşın yönetimini belirleme inisiyatifinin kendisine sunulmamasını istifa gerekçesi olarak gösterdi. 

CHP suç duyurusunda bulunmuştu

CHP’nin Sayıştay raporlarının açıklanmasının ardından “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış, Ekrem İmamoğludöneminde de makamını korumuştu.

Bağış'ın açıklaması şöyle: 

"23 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonucunda aziz İstanbul halkının çoğunluğunun teveccühleri ve desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu’nun 8 Ağustos 2019 tarihinde açıklamış olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi üst yönetiminde benim ismeme yer vermiş olması ve İETT’de şahsımla yola devam etme kararı alması beni onurlandırmıştır. Sayın Başkana bu teveccühlerinden dolayı şükran duygularımı iletiyorum.

Başarıda ekip ruhunun önemli olduğunu düşünüyor, birlikte çalışacak ekibin seçiminde kurumun üst yöneticisinin belirleyici olması gerektiğine inanıyorum. Üst yöneticinin kurumu birlikte yöneteceği ekibi seçmesi konusunda yetki sahibi olması kurumun başarısı açısından son derece önemlidir. İETT’de şahsımla birlikte yola devam edilmesi iradesine karşılık yönetim ekibimin belirlenmesi noktasında bana gerekli alanın açılamadığını üzülerek müşahede ettim.  Bu durumun önümüzdeki süreçte yaratacağı olumsuzlukları görmem, değerlerim, iş ahlakım, anlayışım, ilkelerim ve kendime duyduğum saygı gereği 24.11.2017 tarihinden itibaren ifa etmekte olduğum İETT Genel Müdür Vekilliği görevimden istifa ediyorum.

2005 yılında mühendis olarak başladığımı sırasıyla Bilgi İşlem, Makine ve Malzeme İkmal, Strateji Geliştirme, İnsan Kaynakları ve Eğitim dairelerinde daire başkanı, genel müdür yardımcısı ve nihayetinde Genel Müdür Vekili olarak çalıştığım İstanbul’un en önemli ve köklü markası olan İETT’ye bundan sonraki süreçte hangi konumda çalışırsam çalışayım birikim ve tecrübemle katkı sunmaya devam edeceğim”