Ekonomi
07 Ağu 2017 14:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

'İç turizmin lideri' 10 gün diyor!

İç turizmin lideri Balıkesir ile Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerindeki turizmciler, 3 günlük Ramazan Bayramı'nda kaçırdıkları fırsatı Kurban'da yakalamak istiyor. Onlar için tatilin 10 güne çıkarılması can suyu olacak.

'İç turizmin lideri' 10 gün diyor!
Balıkesir ile Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerindeki turizmciler, 30 Ağustos ile birleşen Kurban Bayramı tatilinin, pazartesi ve salı günlerinin de dahil edilerek 10 güne uzamasını istiyor.
 
Ayvalık Turizm Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm Geliştirme ve Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin tatilcilerin birer günü geliş gidiş için ayırdığını, dolayısıyla kısa süreli tatillerde beklenen faydanın sağlanamadığını söyledi. Özgültekin, bayram tatilinin 10 güne çıkarılmasının esnaf ve turizmciler için "can suyu" olacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

RAMAZAN'DA FIRSATI KAÇIRDIK
 
"Önümüzdeki Kurban Bayramı tatilinin 9 ya da 10 gün olmasını yetkililerden istiyoruz. Eğer talebimize kulak verirlerse, bence iyi bir Kurban Bayramı geçiririz. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda 9 günlük bir tatil olmuştu. Gerçekten iyi bir bayram süreci yaşamıştık. Ondan öncesindeki Ramazan Bayramı da 9 gündü. Bu iki bayramda biz neredeyse turizm sezonunu toplamıştık ama bu yıl Ramazan Bayramı'nın 3 gün olması nedeniyle fırsatı kaçırdık."

REZERVASYONLAR VAR
 
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da "Adada, günler hatta aylar öncesinden zaten bayram için rezervasyonlar vardı. Bayram tatilinde de güzel bir yoğunluk yaşayacağız. Bu bilgiler şimdiden kesinleşmeye başladı diyebilirim. Bayram tatilinin 10 gün olacağı söylentileri başladı. Bu henüz kesinleşmedi ama tabii biz 10 günlük olmasını bekliyoruz. Biz bayrama hazırız" dedi.