Güncel
31 Eki 2020 12:00 Son Güncelleme: 31 Eki 2020 16:15

Hülleli vatandaşlıkla devleti dolandırıyorlar! 250 bin değil 100 bin

Şeytanın bile aklına gelmeyecem olan bir 'hülle' şimdi kimi emlakçılar tarafından uygulanıyor. 250 bin dolarlık emlak alımı karşılığında alınan Türk vatandaşlığı hakkı 100 bin dolara satılıyor.

Hülleli vatandaşlıkla devleti dolandırıyorlar! 250 bin değil 100 bin

Türk vatandaşlığı almak isteyen yabancılara getirilen 250 bin dolarlık taşınmaz satışında hülle yapılarak 100 bin dolara satılıyor. Sözün kısası 100 bin dolara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı satılıyor...

Şeytana pabucunu ters giyderecek türdeki kimi emlakçıların uyguladığı senaryo ile 250 bin dolarlık taşınmaz satışı karşılığında verilen Türk vatandaşlığı hülleyle 100 bin dolara veriliyor. 

Emlak sektörünü canlandırma ve yabancıya konut satışını teşvik etmek amacı ile Türk vatandaşlığı almak isteyen yabancılara konut satış rakamı sınırı düşürülmüş ve 250 bin dolar seviyesine çekilmişti. 

Söz konusu yasal düzenleme sonrası kendi ülkelerinde iç karışıklık yaşanan Arap ve Orta Doğu ülkelerinden yoğun gayrimenkul alımı başlamıştı. Süreçte özellikle de Libya, Irak ve Pakistan gibi ülkelerde 250 bin dolar ödeyerek Türk vatandaşı olunmasının önü açılan gayrimenkul satışları kötüye kullanılmaya başlandı. 

İşin boyutu giderek artarken bazı ülkelerde hülleli Türk vatandaşlığı satışları artık verilen ilanlarla alenen yapılmaya başlandı. Türk vatandaşı olmak isteyen kişilere 175 bin ve hatta 100 bin dolara hülleli satış ilanları dev reklam panoları üzerinden verilirken yoğun ilgi gördüğü belirtiliyor. 

Konu hakkında uyarıda bulunan Mars Investment'ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, "Yurtdışında '175 bin dolar ile yüzde 10 kira gelir garantisi' sloganıyla hileli kampanya yapıldığını görüyoruz. Bu tür asılsız reklamlar, ülkemizin ve sektörümüzün tanıtımına zarar veriyor. Bana göre, yasadışı finansal sistemlerle geliştirilen bu kampanyayı kuran, tanıtan şirketler ve bundan yararlanmaya çalışan yatırımcılar kısa sürede ciddi hukuki sorunlarla karşılaşacaklardır" diyerek hülleli satışlara dikkat çekti.