2B Haberleri
22 Şub 2013 14:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:16

Hükümetten 2B müjdesi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B arazilerinin satışında, taksitle sürelerin uzatılmasıyla ilgili bir çalışma yürüttüklerini açı

Hükümetten 2B müjdesi!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B arazilerinin satışında, taksitle sürelerin uzatılmasıyla ilgili bir çalışma yürüttüklerini açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte taksit sürelerinin uzatılmasının ilerleyen günlerde meclis gündemine gelebileceğini belirten Şimşek, "Üzerinde çalışılan mücavir alan içerisindeki 2B arazileri için belirlenen 3 yıllık taksitlendirmenin 5 yıla, mücavir alan dışındaki araziler için belirlenen 4 yıllık taksitlendirmenin de 6 yıla çıkarılması planlanıyor." diye konuştu.

Mehmet Şimşek, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri' programına katıldı. 2B arazileriyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile birlikte görüştüklerini belirten Şimşek, "Bu konuda amacımız hiçbir zaman gelir olmadı. Bu sorunun çözümü esastır. O nedenle Başbakanımızın talimatı ile vadenin uzatılması hususu meclise gelebilir. Şuanda mücavir alan içerisindeki 2B arazileri için 3 yıllık bir taksitlendirme söz konusu. Mücavir alan dışındakiler için 4 yıllık bir taksitlendirme söz konusu. Bu taksitlendirmeler faizsiz. Amacımız vatandaşın kolay bir şekilde bu 2B alanlarını tekrar mülkiyetine geçirmesi. Bu çerçevede vade uzatımı gündemde. Bunun dışında her hangi bir değerlendirme söz konusu değil. Amacımız bu 2B sürecini kolaylaştırmak ve vatandaşın alımını mümkün kılmak." ifadelerini kullandı. Taksitlendirme ile ilgili vadenin uzatılma süreci ile ilgili Şimşek şu değerlendirmeyi yaptı; "Üzerinde çalışılan 3 yılın 5 yıla, 4 yılın da 6 yıla çıkarılması hususu. Vade faizsiz. Ama peşin alımda da indirim sök konusu. Yoğun ilgi var ama özellikle kırsal ve taşra da bu süreci kolaylaştırmak ve vatandaşımıza yardımcı olmak adına bu adımı atmayı planlıyoruz. Umarım mecliste de bu yönde bir irade olacak." diye konuştu.