Konut Haberleri
13 Mayıs 2017 10:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:10

Hükümet iş kazaları için harakete geçti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “İstihdam seferberliği” ile dört ayda yaklaşık 1 milyon istihdam sağlayan hükümet şimdi de iş kazalarıyla mücadele için kolları sıvadı. 26.5 milyon çalışan için iş güvenliği seferberliği bugün başlıyor.

Hükümet iş kazaları için harakete geçti!
Çalışma Bakanlığı, iş sağlığı ve güvenliği bilincini artırmak, iş kazalarını en aza indirmek için işçi ve işveren sendikalarıyla birlikte bu konuda farkındalık yaratacak milli bir seferberliğe imza atacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dört ay süresince 81 ili dolaşarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışacaklarını belirtti.

Bu kapsamda yaklaşık 1 milyon 700 bin işyerinin kapısı çalınacak, 26.5 milyon çalışan için iş güvenliği seferberliği başlamış olacak. Projenin ana sloganı hedef “sıfır ölüm, sıfır yaralanma.

“İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği” bugün 3. Havalimanı şantiyesinde start alacak. İlk olarak en fazla iş kazasının yaşandığı inşaat iş koluna yönelik yürütülecek. Ardından da iş kazalarının yoğun yaşandığı tarım, metal sektörlerini kapsayacak.