Konut Haberleri
21 Şub 2016 09:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:05

Heyelan vurdu... O projeye sıfırdan başlanacak

Bursa-Ankara hızlı tren projesi heyelan nedeniyle durmuştu. Şimdi ise, şu ana dek 400 milyon lira harcanan projeye yeniden başlanacağı duyuruldu.

Heyelan vurdu... O projeye sıfırdan başlanacak
23 Aralık 2012'den bu yana 400 milyon lira yatırım yapılan Bursa-Ankara hızlı tren projesi, heyelan vurunca çöpe gitti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Heyelan dolayısıyla var olan projemiz çöpe gitti. Sıfırdan proje çalışması yapılıyor.” açıklaması TBMM gündemine taşındı.

Sıfırdan proje yapılacak

2016 sonunda hizmete açılması beklenen proje için 400 milyon lira harcandı, ancak bazı koşullardan dolayı inşaat istenilen hızda ilerleyemedi. Temeli 2012 yılından atılan yüksek hızlı tren hattıyla Bursa-Ankara arası 2 saat 10 dakikaya, İstanbul-Bursa arası da 2 saat 15 dakikaya düşecekti.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda, “Hızlı trenle ilgili zaman zaman ‘Durdu mu, olacak mı, olmayacak mı?' diye soruluyor. Hayır öyle bir şey yok. 400 milyon lira para harcandı, durması söz konusu değil ama bir şanssızlık yaşadık. Yenişehir-Bilecik arasındaki hatta büyük bir heyelan dolayısıyla var olan projemiz çöpe gitti. Şu anda yeniden, sıfırdan proje çalışması yapılıyor. Hızlı tren projeleri öyle 3-5 ayda yapılabilecek projeler değil. Her metrede zemin etüdü yapmak gerekiyor” dedi.