Turizm
03 Haz 2014 16:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:09

Her köye bir otel geliyor

AKTOB ve ATSO, Antalya kıyılarındaki köylerin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla "Her Köye Bir Otel" projesini uygulamaya koydu.

Her köye bir otel geliyor
Dünyanın sayılı turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya'daki lüks oteller, yakın bölgelerinde bulunan köylere hem maddi hem de sosyal anlamda destek verecek.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya kıyılarındaki köylerin gelişmesine katkıda bulunmak, altyapı yatırımlarını desteklemek ve üretimlerine destek vermek amacıyla "Her Köye Bir Otel" projesini uygulamaya koydu.

AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, projeyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle kıyıya sıfır olan yerleşim birimlerinde, "yolun arka tarafı" denilen kesimde, otellerle köyler arasında bir kopukluk olduğunu söyledi.

Turizm sektörü olarak bu kopukluğu gidermek, köylerle bütünleşmek istediklerini kaydeden Hacısüleyman, "Bu sadece bir turizm projesi değil, sosyal bir proje. Eğitimden kültüre, üretimden sosyal hayata kadar birçok alanda köylerin yeterli hizmet alamadığını düşünüyoruz. Bunları geliştirmek için her otelin bir köye hamilik yapmasını arzu ediyoruz" dedi.

Otelciler projeye çok sıcak bakıyor
Projeye otelcilerin çok sıcak baktığını kaydeden Yusuf Hacısüleyman, şöyle konuştu:
"Burada sosyal bir duyarlılık göstermek istiyoruz ve turizmi sadece 640 kilometrelik kıyı bandında değil kıyı bandının arkasına da yaymak istiyoruz.

Projeyi otelcilerimiz çok benimsedi. Hatta projeyi şöyle genişlettik. O köyde yapılan üretimlerin otelde kalan müşteriler tarafından görülmesi için oraya götürülmesini sağlayabiliriz. Turistler ülkemizin doğal güzelliklerini de görme imkanı bulabilir. Ayrıca köyle turistik tesislerin birbirleriyle daha iyi bir diyalog içinde bulunmaları belki o köyde yaşayan gençlerimizin hami otelde istihdam edilmelerinin yolunu açabiliriz. Dolayısıyla bu köylerde yetişen çocuklarımız, gençlerimiz iş bulamama kaygısını yaşamaz. Ayrıca sudan yola, elektrikten okula kadar çeşitli yatırımların yapılmasını sağlamak anlamında kamuoyu oluşturulmasına yardımcı olunabilir."

Proje kapsamında tarımsal üretim konusunda üreticilerle otelcilerin dayanışma içinde olacağını belirten Hacısüleyman, "Otelciler köyde ne üretilirse alabileceklerini bildirecekler. Örneğin yazın meyve, salatalık malzemeler üretiliyor. Bu üretimlerin bir kısmı oteller tarafından alınabilecek. Böylece çok yöndü fayda sağlayabileceğiz" diye konuştu.

Antalya'da 200'ün üzerinde 5 yıldızlı otel bulunduğunu belirten Hacısüleyman, projeyle ilgili çalışmaların başladığını, önümüzdeki dönemde hangi otelin hangi köye destek vereceğinin açıklanacağını sözlerine ekledi.