Sektörel
22 Ağu 2015 14:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:10

Hedef belli! Modanın başkenti Milano!

Erkek giyim sektöründe faaliyet gösteren Piserro, yurtiçinde ve yurtdışında ilk hamlesini yapıyor. Türkiye’de ilk 5’e oynayan şirket, yurtdışında da yüzünü Avrupa’nın ünlü moda merkezlerine çeviren Piserro'nun hedefi Milano'da olmak.

Hedef belli! Modanın başkenti Milano!
Temelleri Kahramanmaraş’ta 20 metrekarelik bir terzi dükkanı ile atılan Piserro, bugün Avrupa’nın moda merkezlerine ürün göndermenin planlarını yapıyor. Türkiye’deki bayi yapılanmasına yönelik çalışmalarını hızlandıran şirket, bu sürecin ardından yurtdışına odaklanmayı hedefliyor.

Atlas Giyim’in markası Piserro’nun kuruluş hikayesi ise 1970’li yıllarda Kahramanmaraş’ta küçük terzi dükkanı ile başlıyor. Bu dükkanda çalışmalarını sürdüren Ali Rıza Kısakürek’in ünü, zamanla yayılmaya başlıyor ve müşterilerden gelen siparişler de artıyor. Siparişlere yetişmeye çalışan Ali Rıza Usta dükkandaki çırak sayısını da artırmaya başlıyor. Belki de ilk zamanlar o küçük dükkanın Türkiye’ye ve yurtdışına yayılan bir marka haline geleceğini düşünmeyen Ali Rıza Usta’nın emeği “Piserro” yu bugünlere taşıyor.

Kısakürek Ailesi’nin yeni kuşak temsilcileri de yürüttükleri çalışmalarla Kahramanmaraş’ın tekstil geleneğinden gelen Piserro’nun toplam mağaza sayısını yurtiçi ve yurtdışında 30’a ulaştırıyor. Piserro günlük 1200 takım elbise ve gömlek üretimiyle bugün tekstil sektörünün önde gelen markaları arasına girmeyi hedefliyor.

“Dikiş iğnesi markanın sembolü haline geldi”

Faaliyetlerini toplam 36 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip tesislerinde yürüttüklerini anlatan Atlas Giyim Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Uğur Kısakürek, 700 kişiye de istihdam sağladıklarını belirtiyor. Piserro markasında yer alan dikiş iğnesinin adeta markanın sembolü haline geldiğini söyleyen Kısakürek, Piserro’nun bu sembol ile insanların aklında kalmaya başladığını dile getiriyor. Kısakürek, “Biz marka olarak hayallerimizle büyüdük. Hayal etmek başarının ilk şartıymış. Biz de yıllardır yaptığımız fason üretim yerine kendi markalarımızla piyasaya girme hayalimizi gerçeğe dönüştürdük. Ve daha hızlı büyüdük” diyor. Kısakürek, Türkiye’de sektörün bilinen ilk 5 ismi arasına girmeyi hedeflediklerinin altını çiziyor.

“2020’den sonra yurtdışına odaklanacağız”

“Önümüzdeki 5 yıl içinde ülke genelindeki bayilik zincirini tamamlamayı planlıyoruz” açıklamasını yapan Kısakürek, “Bu hedefimizin ardından da yurtdışına yöneleceğiz. 2020 yılından sonraki rotamız yurtdışı olacak. Milano gibi Avrupa’nın belli başlı moda merkezlerinde yer alacağız. Rusya, Mısır ve Azerbaycan’daki deneyimlerimizle hareket ederek, kendimizi de geliştirerek Avrupa’nın önemli noktalarında mağaza açmayı hedefliyoruz” diyor. İhracatta ağırlıklı olarak Almanya, Rusya, İran ve İsrail’e ürün gönderdiklerini anlatan Uğur Kısakürek, ayrıca yurtdışında 5 tane “Piserro-Shop” mağazasının bulunduğunu dile getiriyor.

Gelecek yıl “agresif bir büyüme” izleyeceklerini açıklayan Kısakürek, 41 ülkede marka tescilini gerçekleştirdiklerini belirterek, önümüzdeki süreçte de 17 ülkede daha marka tescili işlemlerini tamamlayacaklarının altını çiziyor.

Piserro’nun koleksiyonlarına değinen Kısakürek, “Tesisimizde takım elbise, pantolon, gömlek ve ceket üretiyoruz. Ayrıca spor mağazası işine girdik.Hem şık hem rahat, daha çok 18 - 30 arası yaş grubuna hitabeden, ceket, kravat altına kot giyilebilen tasarımlarla ağırlık veriyoruz. Bu ürünlerimizi ‘PSR’ isimli marka ile satışa sunuyoruz” bilgilerini veriyor.

Online satışa başlayacak

İnternet üzerinden satışlarını gerçekleştirmek için çalışmalarını hızlandırdıklarının altını çizen Kısakürek, “Piserro online” isimli site ile internet mağazacılığına hazırlandıklarını ve yakında satışlarının başlayacağını açıklıyor. Kısakürek, “Mağazalarımızın bulunmadığı illerde yaşayanlar ürünlerimize internet üzerinden ulaşabilecek. Hızlı servis sunacağız. Ve internet üzerinden yapılacak satış rakamlarımız daha rekabetçi ve etkileyici olacak” diyor.