Konut Haberleri
26 Eki 2017 12:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

Hayali ev satmışlardı! Karar çıktı!

Kendisini Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy’un yakın akrabası olarak tanıtarak Ankara’da 2 bine yakın konut satan Çetin Ulusoy ve çetesi hakkında yakalama kararı çıktı.

Hayali ev satmışlardı! Karar çıktı!
Kendilerini Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy'un akrabası olarak tanıtıp hayali ev satmaya çalışanlar hakkında karar çıktı. 

4 yıl önce soruşturma...

Şirket sahibi Çetin Ulusoy ile birlikte yargılanan isimler, Ankara’da yüzlerce kişiyi dolandırmakla suçlanıyor.  Yüzlerce kişiye, hayali daire satmakla suçlanan Ulusoy İnşaat’ın yetkilileri hakkında 4 yıl önce soruşturma başlatılmıştı.

Yakalama kararı

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmada mahkeme 5 sanık hakkında yakalama kararı verdi. Mahkeme, sanıklar Çetin Ulusoy, Erdal Çelik, Emrah Çevik, Ahmet Çelik ve Ahmet Keskin’in yakalandıklarında tutuklanmaları yönünde karar verdi.

'Akrabayız' iddiası

Yüzlerce kişinin mağdur olarak yer aldığı dava dosyasında, Haluk Ulusoy da müşteki olarak yer alıyordu. İddianamede, sanıkların kendilerini Haluk Ulusoy’un akrabası olarak tanıttıkları bilgisi yer almıştı.

Paralar o hesaba aktarıldı

İddianameye göre, sanıklar, bir dizi hileli davranışla yüzlerce kişiden para topladı. Savcılığın talebi sonrası hazırlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna göre, daire satın alanların şirket hesabına yatırdığı paralar şirketin kurucusu Çetin Ulusoy’un hesabına aktarıldı. Bilirkişi raporuna göre ise, yalnızca davaya müdahil olan 119 kişiden toplanan para 10 milyon TL seviyesinde. Ancak satışı yapılan toplam daire sayısının bin 650 olduğu ifade edilerek toplanan paranın çok daha fazla olduğuna işaret ediliyor. Bilirkişi raporunda ayrıca, şirket yetkililerinin basiretli bir tacir gibi davranmadıklarını, kaçak ve ruhsatsız yapılar inşa etmeye çalıştıklarına işaret edilmişti.
‘Çakma Ulusoy’ için tutuklama kararı çıktı