Konut Haberleri
04 Ağu 2017 15:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Havalimanı sayısı 26'dan 55'e yükseldi!

Muş Havaalanı'nın temel atma töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Arslan, 15 yılda yatırımların hız kesmediğini aktardı. Ahmet Arslan, bu süre zarfında havalimanı sayısının da 26'dan 55'e yükseldiğini vurguladı.

Havalimanı sayısı 26'dan 55'e yükseldi!
İstanbul'da 3. Havalimanı'nın inşaat çalışmaları devam ederken diğer illerde de projeler hız kesmiyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Muş Havaalanı'nın temel atma törenine katıldı. Arslan, burada açıklamalarda bulundu.

Ülkenin her yerinde kalkınma seferberliği

Ahmet Arslan, 15 yıldır AK Parti hükümetleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın liderliğinde ülkenin her yerinde bir kalkınma seferberliğinin olduğunu söyledi.

Bu kalkınma hamlesinden Muş'un da yararlandığını belirten Arslan, "Bir çok yerde bir çok işi başlatıyoruz. Temel atmalara, açılışlara yetişemiyoruz. Geçmişte insanlar temel atacak iş bulamıyorlardı, sadece bir kamyon taş dökerek adına temel atma diyorlardı. Biz tam tersine gerçek temel atmalara yetişemiyoruz. Muş havalimanı çok güzel bir terminal binasına kavuşacak" ifadelerinde bulundu. 
Havalimanı sayısı 26'dan 55'ee yükseldi

Bakan Arslan, 15 yıldır Türkiye'de "Havayolu, halkın yolu olacak" seferberliği kapsamında 26 olan havalimanı sayısını 55'e yükselttiklerini, yılda 35 milyon yolcudan 180 milyon yolcuya hizmet eden ülke haline geldiklerine işaret etti.