Gündem
22 Eki 2015 09:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:37

Hava sıcaklıklarının düşmesi bekleniyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre yurdun yağış alan yerlerinde hava sıcaklıklar da düşecek

Hava sıcaklıklarının düşmesi bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Marmara ile Güney Ege kıyılarında kuvvetli olarak esecek.

Yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji vatandaşların tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (21)

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. (18)

İzmir: Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (21)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 27)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. (22)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(21)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu. (17)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu. (27)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya ve Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimleri ile gece saatlerinden sonra batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevreleri ile gece saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.