Konut Haberleri
12 Kas 2018 17:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 06:01

Hava Kent konut yapmaya başlıyor!

Havayolu çalışanlarına “maliyetine konut” sloganı ile yola çıkan Hava Kent Yapı Kooperatifi ilk projesine start veriyor.

Hava Kent konut yapmaya başlıyor!
Havayolu çalışanlarına “maliyetine konut” sloganı ile yola çıkan Hava Kent Yapı Kooperatifi ilk projesine start veriyor. İstanbul Havalimanı’nın yanı başında yapılacak olan kooperatif evlerinin Arnavutköy Taşoluk mevkiinde olacağı açıklandı.

Erkut Çavuş tarafından kurulan Hava Kent Yapı Kooperatifi, İstanbul Havalimanı’na beş dakikalık bir mesafede bulunan Taşoluk mevkii Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ilk projesinin temelini atmaya hazırlanıyor.

İnşaat ile ilgili tabela konut alanına çakılırken, ilk projenin 4 blok ve 144 daireden oluşacağı kaydedildi. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tiplerinden oluşacak olan konutlar 14 bin 500 metrekare arazi üzerinde yapılacak.

Yeni havalimanına 7 km mesafede yapılacak olan Hava Kent konutlarının mimari projeleri çizilerek teknik şartnamesi de hazırlandı.

2018 Aralık ayında temeli atılacak olan konutların kısa bir sürede bitirilmesi hedefleniyor. Projede sosyal alanlar da göz ardı edilmedi. Basket sahasından çocuk parklarına, kapalı spor salonundan açık havuza kadar bir çok alan oluşturuldu.

Öte yandan Hava Kent Yapı Kooperatifi yine yeni havalimanının hemen yanı başında bulunan Akpınar köyünde de aldığı arsalara proje hazırlıyor