Yurtdışı-Yabancı Yatırım
06 Ara 2014 09:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:15

Hastane sahipleri hazine buldu,

Her geçen gun artan yabancı hasta sayısı hastane sahiplerini hareketlendirdi, Liv Hostipal, önümüzdeki dönemde İstanbul’da yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla 3 yeni hastane daha kurmayı planlıyor

Hastane sahipleri hazine buldu,
ANKARA-İlk hastanesini 2013’te İstanbul’da açan, Ankara’daki 40 milyon dolarlık yatırımla kurduğu hastane ise 24 Kasım’dan itibaren hasta kabulüne başlayan Liv Hostipal, önümüzdeki dönemde İstanbul’da yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla 3 yeni hastane daha kurmayı planlıyor.

Sağlık sektöründe yabancı hastalara tedavi hizmeti vermenin çeşitli teşviklerle özendirilmesinin ardından, sağlık sektörüne iddialı bir giriş yapan Liv Hospital, bir yıl içinde ikinci hastanesini Ankara’da açtı.

Genel Müdür Op.Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız, Grup Koordinatörü Meri İstiroti ve Tıbbi Direktör Prof.Dr. Bülent Menteş, Liv Hospital’in sağlık sektöründeki faaliyetleri ve yeni yatırımlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlediler.

Koordinatör Meri İstiroti, 40 milyon dolara mal olan yatırım çerçevesinde 27 bin metrekare alanda 150 yatak ve 8 ameliyathane kapasiteli bir hastane projesini hayata geçirdiklerini bildirdi. Türkiye’yi sağlık sektöründe bir marka haline getirmek adına yola çıktıklarını söyleyen İstiroti, bu kapsamda başta Asya ve Avrupa ülkelerinden olmak üzere çok sayıda yabancı hastaya tedavi hizmeti sağladıklarını aktardı.

Meri İstiroti, sağlık politikalarında dışa açılımla birlikte çok önemli afırsatlar ortaya çıktığını belirtirken, bunun avantajlarını da hem sektör hem ülke olarak kullanmaya başlandığı bilgisini verdi. İstiroti, normal turist olarak Türkiye’yi ziyaret eden bir yabancının 700 dolar civarında para harcadığını ifade ederken, sağlık turizmi için gelenlerin ise ortalama 7 bin 500-8 bin lira civarında harcama yaptıklarını anlattı.

Liv Hospital Genel Müdürü Op.Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız ise Ankara’da sağlık hizmetlerini yeniden yazacaklarını belirtirken, verilen kaliteli hizmetle referans hastanesi olacaklarını vurguladı. Kuruldukları günden bu yana toplam 12 bin yabancı hastaya tedavi hizmeti verdiklerini dile getiren Sarıyıldız, “Türkiye bu konuda çok avantajlı durumda, ancak bu avantaj en fazla 10 yıl sürer. Çünkü diğer ülkeler de artık bu konuda atım atmaya başladılar. Bu pasta bitince biz artık hizmet satan ekip yetiştirmeye başlayacağız” diye konuştu.

Sarıyıldız, “Türkiye’nin kalbi Ankara’dayız. Hasta odaklı yaklaşımı, tecrübeli hekim kadrosu ile multidisipliner çalışmayı kendine amaç edinen Liv Hospital Ankara, sağlık hizmetlerine yeni bir yorum getirecek. Hastanemiz Türkiye’nin uluslararası arenada sağlık vizyonunu en üst düzeyde oluşturan kurum olmayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.