Ekonomi
19 Ara 2012 14:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:14

Hangi Sektörde Bayanlar Yer Bulamıyor?

İşbulurum verilerine göre inşaat sektöründe istihdamda erkek egemenliği söz konusu. Sektörde bayan personeller genellikle istihdamda tercih edilmiyor.

Hangi Sektörde Bayanlar Yer Bulamıyor?

İşbulurum Kariyer ve İnsan Kaynakları verilerine göre inşaat sektöründe istihdamda erkek egemenliği söz konusu. Sektörde bayan personeller genellikle istihdamda tercih edilmiyor.

İşbulurum Kariyer ve İnsan Kaynakları tarafından isbulurum.com bünyesindeki inşaat sektörüne ait ilanlar üzerinde yapılan araştırmada sektörde faaliyet gösteren firma ve kurumların erkek aday tercihinde bulundukları görüldü. Sektörde faaliyet gösteren firmalar ilanlarında özellikle beden gücü gerektiren işlerde sadece erkek adaylar başvurabilir kriterine başvuruyor.

Erkek adaylar için en büyük sorun olarak askerlik görülüyor. İlanlar incelendiğinde firmaların görevlendirecekleri personellerin askerliği tamamlamış olması, muaf olması ya da en az 3 yıl tecilli olması şartları aranıyor. İşbulurum Kariyer ve İnsan Kaynakları yaptığı incelemede inşaat sektörüne erkeklerin egemen olduğu sonucu ortaya çıkıyor.

 

İnşaat Sektörü İş İlanları İçin Tıklayın.. (kariyer.emlakeki.com)